0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Mabo Dofu

Hlavní jídla 30 minut porcí 4    Obtížnost 3

Ingredience

Co potřebujete doma

K přípravě Mabo Dofu nepotřebujete žádné speciální kuchyňské vybavení, hravě si vystačíte se svým běžným náčiním.

O receptu

Mabo Dofu je japonská verze čínského pokrmu z provincie Sichuan, známého pod názvem Mapo Tofu. Spojení "mabo dofu" doslova znamená "čarodějnické tofu", což zřejmě odkazuje na až čarodějně aromatické chutě :-). 

Pokrm je pikantní, aromatický, výrazný a má jedinečnou chuť. Původní čínská verze je ostřejší, založená na chuti sečuánského pepře (v Japonsku známého pod označením sansho) a chilli. Japonská verze je oproti tomu umírněnější, ale vyznačuje se výrazným umami, a to díky vrstvení chutí. Pepř v Mabo Dofu nenajdete, základním ochucovadlem je omáčka doubanjiang, pasta z fermentovaného bobu zahradního, sójových bobů, rýže a chilli. 

Do Japonska recept přivezl v roce 1970 známý čínský šéfkuchař Chen Ken Min, kulinářský hrdina, který přizpůsoboval čínská jídla japonským chutím. Každá domácnost vaří Mabo Dofu trochu jinak, ale obecně patří tento pokrm k nejoblíbenějším denním pokrmům v Japonsku.

Postup

1

Ingrediencí je tentokrát trochu více, ale to nic nemění na tom, že příprava pokrmu je jednoduchá :-).

2

Začneme tím, že dáme vařit rýži. Dle návodu a ideálně v rýžovaru, který nám úpravu značně usnadní.

3

Na vhodné pánvi rozpálíme polévkovou lžíci rostlinného oleje a dáme opékat mleté maso.

4

Zázvor a česnek oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky.

5

Jakmile je maso částečně propečené, přidáme česnek a zázvor a dále společně opékáme.

6

Teď si připravíme omáčku - doubanjiang, mirin, ústřicovou omáčku, sójovku a miso společně vymícháme do hladka. Od každého odměříme 1 až 2 lžíce.

7

Celé balení pevnějšího tofu nakrájíme na kostičky.

8

Jarní cibulku nakrájíme kousky.

9

Po chvilce k masu vlijeme vymíchanou směs omáček a necháme vsáknout. Přidáme nakrájené tofu.

10

Teď už nám zbývá jen škrob a sezamový olej - 1 lžíci škrobu smícháme s trochou vody a vlijeme do masové směsi. Zakapeme pár kapkami sezamového oleje.

11

Mezitím se nám uvařila rýže a máme hotovo. Pokrm dáme do misky - dospod rýži, na ni masovou směs s tofu a dozdobíme jarní cibulkou.

12

Mabo Dofu konzumujeme ideálně jídelními hůlkami. Vhodným doplňkem může být i salát ze sójových klíčků, ochucený sezamovou zálivkou.

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí.
Ověřený zákazník
100%
26. 4. 2024

  • Rychlé doručení
  • Platba nejde hned přes bránu, ale musíte počkat na email.

Ověřený zákazník
100%
25. 4. 2024

Žádná

  • Snad a rychlé objednání. Velmi bezpečně zabalená objednávka.

Ověřený zákazník
100%
24. 4. 2024

  • Rychlost vyřízení objednávky

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR