Nejdůležitější ingrediencí jsou tu jednoznačně čerstvé houby. Měly by být asijské a čím víc druhů, tím lépe :-)
|
|
|
|
K přípravě Kinoko no Hoiru Yaki se bude hodit širší pánev a kuchyňský alobal. Jinak vám v podstatě postačí nůž a prkénko :-).
Kinoko no Hoiru Yaki je velmi jednoduché jídlo, u kterého je však důležité vsadit na čerstvé japonské houby a kvalitní dochucovadla. V Japonsku se tento pokrm vaří doma i v hospodách a může se podávat buď jako hlavní chod s rýží, nebo jako jeden z prvků celého menu. Výhoda přípravy v alobalu je jednak jednoduchost a také absence nutnosti mýt hrnce :-). Víte, že houby jsou v Japonsku velmi oblíbenou ingrediencí? Protože tam však běžně nerostou a jsou cíleně pěstovány, jedná se o poměrně drahou surovinu.
Dušené japonské houby v alobalu vás překvapí svou umami chutí. Máslo s ostatními přísadami skvěle ladí se šťávou z čerstvých hub, kterou alobal výborně uchová. Výsledkem je plné a lahodné aroma, které nejlépe funguje spolu s bílou rýží. Na první pohled může Kinoko no Hoiru Yaki mírně evokovat naši houbovou smaženici, avšak příprava a především chuť je velmi rozdílná.
Pokud máte rádi ryby, zkuste někdy k houbám do alobalu přidat čerstvého lososa. V Japonsku je to jedna z nejčastějších variant tohoto pokrmu.
Nejdůležitější ingrediencí jsou tu jednoznačně čerstvé houby. Měly by být asijské a čím víc druhů, tím lépe :-)
Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Pokud máme enoki, necháme je celé, pouze trsy rozdělíme na menší.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.
Z miso, sake, sójovky a majonézy Kewpie vymícháme hladkou omáčku.
Dvě vrstvy alobalové fólie vložíme na pánev. Dospod dáme máslo, pak cibuli a nakonec navrstvíme nakrájené houby.
Alobal uzavřeme a pánev přemístíme na sporák. Rozpálíme na vyšší stupeň a necháme pracovat zhruba 15 až 20 minut.
Zhruba po čtvrthodince alobal rozbalíme a k houbám vlijeme připravenou omáčku. Znovu uzavřeme a necháme dusit ještě cca 5 minut, aby se všechny chutě propojily.
Mezitím si pokrájíme jarní cibulku a do misky nandáme uvařenou rýži.
Máme hotovo! Kinoki no Hoiru Yaki servírujeme na tácku či talíři, ozdobíme jarní cibulkou a oblíbenou bylinkou a podáváme společně s horkou rýží a hůlkami. Dobrou chuť!
Nigiri sushi | 50 minut | |
Yakisoba | 45 minut | |
Zaru Soba | 15 minut | |
Karaage | 30 minut | |
Maki sushi | 90 minut | |
Okonomiyaki | 30 minut | |
Yasai Tempura - Zeleninová tempura | 45 minut | |
Kare Raisu - Japonské kuřecí kari | 120 minut | |
Hambagu - Japonský hamburger | 30 minut | |
Butaniku no Shogayaki | 30 minut | |
Tonkatsu | 45 minut | |
Smažené nudle s kuřecím masem | 45 minut | |
Korokke | 60 minut | |
Oden | 45 minut | |
Kuře Teriyaki | 30 minut | |
Omuraisu | 60 minut | |
Kuře Yakitori | 60 minut | |
Temari sushi | 50 minut | |
Nikujaga | 40 minut | |
Vegetariánské kari s kokosem | 40 minut | |
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží | 50 minut | |
Kuwayaki - Pikantní kuře | 20 minut | |
Jarní závitky | 50 minut | |
Poke bowl s rýží a tuňákem | 60 minut | |
Inari sushi (Inarizushi) | 60 minut | |
Butaniku To Kabocha - Dušená dýně s vepřovým masem | 60 minut | |
Buta Kimchi - Vepřový bůček s kimchi | 30 minut | |
Poke bowl s quinoa a tuňákem | 40 minut | |
Japonské smažené jarní závitky Harumaki | 50 minut | |
Gyudon | 30 minut | |
Sukiyaki | 30 minut | |
Buta no Kakuni | 180 minut | |
Oyakodon | 30 minut | |
Mabo Dofu | 30 minut |
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR