0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Buta Kimchi - Vepřový bůček s kimchi

Hlavní jídla 30 minut + bůček upečeme dopředu porcí 4    Obtížnost 3

Co potřebujete doma

Při přípravě Buta Kimchi si hravě vystačíte se svou běžnou kuchyňskou výbavou. Konzumovat však jako vždy doporučujeme hůlkami ;-).

O receptu

My v Susi.cz předvídáme japonskému pokrmu Buta Kimchi zářnou budoucnost. A to nejen díky výborné chuti, ale také kvůli použití kvašené zeleniny kimchi, která se u nás momentálně těší nevídané přízni. Buta Kimchi je typickým pokrmem, který vás perfektně zahřeje a zasytí. 

Kimchi je sice původem korejský pokrm, ale 70 % jeho vývozu z Koree do zahraničí směřuje do Japonska. A Japonci jej rádi konzumují právě například ve spojení s vepřovým bůčkem. Tento pokrm si oblíbí vyznavači zdravého životního stylu (bůček promine), ale i ti, kteří mají rádi tradiční japonské chutě. Ocení ho také všichni milovníci pikantních, pálivějších pokrmů.

Postup

1

Hlavní roli u tohoto pokrmu hraje vepřový bůček a zeleninový salát kimchi. Jako přílohu rozhodně doporučujeme bílou, ideálně kulatozrnnou, rýži.

2

Začneme s bůčkem. Ten je totiž potřeba upéct dopředu, ideálně předchozí den. Před pečením ho nezapomeneme osolit a můžeme přidat i své oblíbené koření.

3

Bůček pečeme trpělivě až doměkka. Upečený vychlazený bůček nakrájíme na tenčí plátky a zatím dáme stranou.

4

V den "D" jako první krok dáme vařit rýži. V rýžovaru je to snadné a rychlé. Rýži stačí řádně propláchnout, přidat správný poměr vody a zmáčknout start :-).

5

Teď je čas vrátit se k nakrájenému bůčku - vhodnou pánev necháme rozpálit a vložíme na ni jednotlivé plátky masa. Opékáme je z obou stran dokřupava. Můžeme zakápnout olejem, ale většinou to není potřeba.

6

Jakmile jsou plátky masa opečené, vyjmeme je z pánve a necháme stranou. Do stejné pánvičky kápneme olej, shrneme najemno nakrájenou cibuli a po chvilce česnek nakrájený na plátky. Osmahneme a přidáme lžičku dashi, lžičku miso pasty, sójovku a mirin.

7

A teď přichází na scénu kimchi. Směle ho přidáme do pánve k základu a společně směs prohříváme. Dle svého gusta dochutíme omáčkou kimuchi no moto (pozor, je ostřejší) a kořením shichimi togarashi.

8

Máme hotovo! Servírovat tedy budeme směs z pánve, rýži (která se nám mezitím uvařila) a plátky křupavého bůčku.

9

Podáváme v hlubší misce, do které nejdříve vložíme s kimchi, navrch přidáme plátky bůčku a dozdobíme čerstvou bylinkou. Do druhé misky naservírujeme uvařenou rýži, kterou posypeme černým sezamem. Nezbývá, než vám popřát dobrou chuť!

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí.
Ověřený zákazník
100%
25. 4. 2024

Žádná

  • Snad a rychlé objednání. Velmi bezpečně zabalená objednávka.

Ověřený zákazník
100%
24. 4. 2024

  • Rychlost vyřízení objednávky

Ověřený zákazník
100%
23. 4. 2024

  • Vše v pořádku

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR