0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0,00 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Buta Kimchi - Vepřový bůček s kimchi

Hlavní jídla 30 minut + bůček upečeme dopředu porcí 4    Obtížnost 3

Co potřebujete doma

Při přípravě Buta Kimchi si hravě vystačíte se svou běžnou kuchyňskou výbavou. Konzumovat však jako vždy doporučujeme hůlkami ;-).

O receptu

My v Susi.cz předvídáme japonskému pokrmu Buta Kimchi zářnou budoucnost. A to nejen díky výborné chuti, ale také kvůli použití kvašené zeleniny kimchi, která se u nás momentálně těší nevídané přízni. Buta Kimchi je typickým pokrmem, který vás perfektně zahřeje a zasytí. 

Kimchi je sice původem korejský pokrm, ale 70 % jeho vývozu z Koree do zahraničí směřuje do Japonska. A Japonci jej rádi konzumují právě například ve spojení s vepřovým bůčkem. Tento pokrm si oblíbí vyznavači zdravého životního stylu (bůček promine), ale i ti, kteří mají rádi tradiční japonské chutě. Ocení ho také všichni milovníci pikantních, pálivějších pokrmů.

Postup

1

Hlavní roli u tohoto pokrmu hraje vepřový bůček a zeleninový salát kimchi. Jako přílohu rozhodně doporučujeme bílou, ideálně kulatozrnnou, rýži.

2

Začneme s bůčkem. Ten je totiž potřeba upéct dopředu, ideálně předchozí den. Před pečením ho nezapomeneme osolit a můžeme přidat i své oblíbené koření.

3

Bůček pečeme trpělivě až doměkka. Upečený vychlazený bůček nakrájíme na tenčí plátky a zatím dáme stranou.

4

V den "D" jako první krok dáme vařit rýži. V rýžovaru je to snadné a rychlé. Rýži stačí řádně propláchnout, přidat správný poměr vody a zmáčknout start :-).

5

Teď je čas vrátit se k nakrájenému bůčku - vhodnou pánev necháme rozpálit a vložíme na ni jednotlivé plátky masa. Opékáme je z obou stran dokřupava. Můžeme zakápnout olejem, ale většinou to není potřeba.

6

Jakmile jsou plátky masa opečené, vyjmeme je z pánve a necháme stranou. Do stejné pánvičky kápneme olej, shrneme najemno nakrájenou cibuli a po chvilce česnek nakrájený na plátky. Osmahneme a přidáme lžičku dashi, lžičku miso pasty, sójovku a mirin.

7

A teď přichází na scénu kimchi. Směle ho přidáme do pánve k základu a společně směs prohříváme. Dle svého gusta dochutíme omáčkou kimuchi no moto (pozor, je ostřejší) a kořením shichimi togarashi.

8

Máme hotovo! Servírovat tedy budeme směs z pánve, rýži (která se nám mezitím uvařila) a plátky křupavého bůčku.

9

Podáváme v hlubší misce, do které nejdříve vložíme s kimchi, navrch přidáme plátky bůčku a dozdobíme čerstvou bylinkou. Do druhé misky naservírujeme uvařenou rýži, kterou posypeme černým sezamem. Nezbývá, než vám popřát dobrou chuť!

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze na Heureka.cz pečlivě sledujeme a využíváme k optimalizaci našich služeb.
Ověřený zákazník
100%
3. 8. 2022

  • široká nabídka
  • dobré ceny
  • rychlost vyřízení objednávky

Ověřený zákazník
60%
2. 8. 2022

  • Rychlé doručení
  • Přijatelné ceny
  • Zaslaný zázvor měl jen 1 týden trvanlivost

Ověřený zákazník
100%
31. 7. 2022

Nemohu zatím odpovědět , byla to má první objednávka

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR