Hlavní roli u tohoto pokrmu hraje vepřový bůček a zeleninový salát kimchi. Jako přílohu rozhodně doporučujeme bílou, ideálně kulatozrnnou, rýži.
|
|
|
|
Při přípravě Buta Kimchi si hravě vystačíte se svou běžnou kuchyňskou výbavou. Konzumovat však jako vždy doporučujeme hůlkami ;-).
My v Susi.cz předvídáme japonskému pokrmu Buta Kimchi zářnou budoucnost. A to nejen díky výborné chuti, ale také kvůli použití kvašené zeleniny kimchi, která se u nás momentálně těší nevídané přízni. Buta Kimchi je typickým pokrmem, který vás perfektně zahřeje a zasytí.
Kimchi je sice původem korejský pokrm, ale 70 % jeho vývozu z Koree do zahraničí směřuje do Japonska. A Japonci jej rádi konzumují právě například ve spojení s vepřovým bůčkem. Tento pokrm si oblíbí vyznavači zdravého životního stylu (bůček promine), ale i ti, kteří mají rádi tradiční japonské chutě. Ocení ho také všichni milovníci pikantních, pálivějších pokrmů.
Hlavní roli u tohoto pokrmu hraje vepřový bůček a zeleninový salát kimchi. Jako přílohu rozhodně doporučujeme bílou, ideálně kulatozrnnou, rýži.
Začneme s bůčkem. Ten je totiž potřeba upéct dopředu, ideálně předchozí den. Před pečením ho nezapomeneme osolit a můžeme přidat i své oblíbené koření.
Bůček pečeme trpělivě až doměkka. Upečený vychlazený bůček nakrájíme na tenčí plátky a zatím dáme stranou.
V den "D" jako první krok dáme vařit rýži. V rýžovaru je to snadné a rychlé. Rýži stačí řádně propláchnout, přidat správný poměr vody a zmáčknout start :-).
Teď je čas vrátit se k nakrájenému bůčku - vhodnou pánev necháme rozpálit a vložíme na ni jednotlivé plátky masa. Opékáme je z obou stran dokřupava. Můžeme zakápnout olejem, ale většinou to není potřeba.
Jakmile jsou plátky masa opečené, vyjmeme je z pánve a necháme stranou. Do stejné pánvičky kápneme olej, shrneme najemno nakrájenou cibuli a po chvilce česnek nakrájený na plátky. Osmahneme a přidáme lžičku dashi, lžičku miso pasty, sójovku a mirin.
A teď přichází na scénu kimchi. Směle ho přidáme do pánve k základu a společně směs prohříváme. Dle svého gusta dochutíme omáčkou kimuchi no moto (pozor, je ostřejší) a kořením shichimi togarashi.
Máme hotovo! Servírovat tedy budeme směs z pánve, rýži (která se nám mezitím uvařila) a plátky křupavého bůčku.
Podáváme v hlubší misce, do které nejdříve vložíme s kimchi, navrch přidáme plátky bůčku a dozdobíme čerstvou bylinkou. Do druhé misky naservírujeme uvařenou rýži, kterou posypeme černým sezamem. Nezbývá, než vám popřát dobrou chuť!
Nigiri sushi | 50 minut | |
Yakisoba | 45 minut | |
Zaru Soba | 15 minut | |
Karaage | 30 minut | |
Maki sushi | 90 minut | |
Okonomiyaki | 30 minut | |
Yasai Tempura - Zeleninová tempura | 45 minut | |
Kare Raisu - Japonské kuřecí kari | 120 minut | |
Hambagu - Japonský hamburger | 30 minut | |
Butaniku no Shogayaki | 30 minut | |
Tonkatsu | 45 minut | |
Smažené nudle s kuřecím masem | 45 minut | |
Korokke | 60 minut | |
Oden | 45 minut | |
Kuře Teriyaki | 30 minut | |
Omuraisu | 60 minut | |
Kuře Yakitori | 60 minut | |
Temari sushi | 50 minut | |
Nikujaga | 40 minut | |
Vegetariánské kari s kokosem | 40 minut | |
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží | 50 minut | |
Kuwayaki - Pikantní kuře | 20 minut | |
Jarní závitky | 50 minut | |
Poke bowl s rýží a tuňákem | 60 minut | |
Inari sushi (Inarizushi) | 60 minut | |
Butaniku To Kabocha - Dušená dýně s vepřovým masem | 60 minut | |
Poke bowl s quinoa a tuňákem | 40 minut | |
Japonské smažené jarní závitky Harumaki | 50 minut | |
Gyudon | 30 minut | |
Sukiyaki | 30 minut | |
Buta no Kakuni | 180 minut | |
Oyakodon | 30 minut | |
Mabo Dofu | 30 minut | |
Kinoko no Hoiru Yaki - Houby dušené v alobalu | 30 minut |
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR