Ingrediencí není mnoho a příprava je velmi jednoduchá. Pustme se do toho!
Hlavní jídla | 30 minut | porcí 2 | Obtížnost 3 |
Hravě si vystačíte se svojí standardní kuchyňskou výbavou.
Butaniku no shogayaki je moderní jídlo oblíbené především mezi mladými Japonci. Jedná se o jeden z pokrmů, ve kterých je použit v Japonsku tak populární čerstvý zázvor. Samotný název pokrm přímo vysvětluje: "butaniku" označuje vepřové maso a "shogayaki" v překladu znamená smaženo na zázvoru. Svým způsobem se vlastně jedná o variaci Karaage, které se však připravuje z kuřecího masa.
Ingrediencí není mnoho a příprava je velmi jednoduchá. Pustme se do toho!
Vepřové řízky naklepeme a po stranách nařízneme, aby se při smažení nezkroutily.
Čerstvý zázvor a cibuli oloupeme.
Zázvor s cibulí nastrouháme na jemno a smícháme s mirinem, sake a lžičkou cukru.
Vepřové řízky obalíme v připravené směsi cibule, zázvoru a koření.
Řízky smažíme na pánvi dozlatova obvyklým způsobem.
Butaniku no shogayaki servírujeme na talíři nebo tácku společně s libovolnou přílohou. Japonci takto připravené maso konzumují nejčastěji s nakrájeným zelím či salátem.
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR