0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Nikujaga

Hlavní jídla 40 minut porcí 4    Obtížnost 3

Ingredience

Co potřebujete doma

Nikujaga nevyžaduje žádné specifické kuchyňské vychytávky, hravě si vystačíte se svou kuchyňskou sbírkou.

O receptu

Nikujaga (čteno "nikudžaga") je typické japonské domácí jídlo, v restauracích se s ním příliš nesetkáme. Díky domácí přípravě se jeho chuť může rodina od rodiny poměrně lišit - základem je však většinou zelenina (především brambory a cibule) s hovězím masem, podávaná s rýží.
Název tohoto pokrmu je odvozen od slov maso = niku a brambora = jagaimo, zkráceně tedy jaga.

Postup

1

Igredience na nikujagu může přizpůsobit své fantazii či chuti. Určitě by ale neměly chybět brambory, rýže a maso :-).

2

Nejprve dáme vařit rýži (podle návodu). Doporučujeme zvolit kvalitní japonskou rýži.

3

Oloupeme mrkev, brambory i cibuli.

4

Zeleninu (brambory, cibuli, mrkev) nakrájíme na větší kousky.

5

Jarní cibulku také nakrájíme na větší proužky, ale dáme ji stranou, použijeme ji až při servírování.

6

Na pánvi s trochou oleje krátce zprudka osmažíme plátky hovězího masa. Pokud máme kvalitní hovězí, stačí smažit jen tak dlouho, aby se maso zatáhlo. Poté maso z pánve vyjmeme.

7

Máme tedy osmažené maso a nakrájené brambory, cibuli a mrkev. Zeleninu dáme na pánev k výpeku z masa a smažíme až do změknutí. Pokud se zelenina připaluje, můžeme přidat vodu.

8

Mezitím si připravíme zálivku - budeme na ni potřebovat vodu, mirin, sake, sójovou omáčku, rybí vývar dashi a cukr.

9

Všechny ingredience do zálivky řádně smícháme a v hrnci svaříme.

10

Jakmile je zelenina na pánvi měkká, přidáme k ní maso, směs zalijeme hotovou zálivkou a necháme zhruba 5 minut na již vypnutém vařiči vsáknout.

11

A je hotovo! Maso se zeleninou podáváme s rýží a dozdobíme jarní cibulkou. Dobrou chuť :-).

Další recepty z kategorie “Hlavní jídla”

Nigiri sushi 50 minut
Yakisoba 45 minut
Zaru Soba 15 minut
Karaage 30 minut
Maki sushi 90 minut
Okonomiyaki 30 minut
Yasai Tempura 45 minut
Japonské kuřecí kari 120 minut
Japonský hamburger 30 minut
Butaniku no Shogayaki 30 minut
Tonkatsu 45 minut
Smažené nudle s kuřecím masem 45 minut
Korokke 60 minut
Oden 45 minut
Kuře Teriyaki 30 minut
Omuraisu 60 minut
Kuře Yakitori 60 minut
Temari sushi 50 minut
Vegetariánské kari s kokosem 40 minut
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží 50 minut
Kuwayaki - Pikantní kuře 20 minut
Jarní závitky 50 minut
Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR