Igredience na nikujagu může přizpůsobit své fantazii či chuti. Určitě by ale neměly chybět brambory, rýže a maso :-).
Hlavní jídla | 40 minut | porcí 4 | Obtížnost 3 |
Nikujaga nevyžaduje žádné specifické kuchyňské vychytávky, hravě si vystačíte se svou kuchyňskou sbírkou.
Nikujaga (čteno "nikudžaga") je typické japonské domácí jídlo, v restauracích se s ním příliš nesetkáme. Díky domácí přípravě se jeho chuť může rodina od rodiny poměrně lišit - základem je však většinou zelenina (především brambory a cibule) s hovězím masem, podávaná s rýží.
Název tohoto pokrmu je odvozen od slov maso = niku a brambora = jagaimo, zkráceně tedy jaga.
Igredience na nikujagu může přizpůsobit své fantazii či chuti. Určitě by ale neměly chybět brambory, rýže a maso :-).
Oloupeme mrkev, brambory i cibuli.
Zeleninu (brambory, cibuli, mrkev) nakrájíme na větší kousky.
Jarní cibulku také nakrájíme na větší proužky, ale dáme ji stranou, použijeme ji až při servírování.
Na pánvi s trochou oleje krátce zprudka osmažíme plátky hovězího masa. Pokud máme kvalitní hovězí, stačí smažit jen tak dlouho, aby se maso zatáhlo. Poté maso z pánve vyjmeme.
Máme tedy osmažené maso a nakrájené brambory, cibuli a mrkev. Zeleninu dáme na pánev k výpeku z masa a smažíme až do změknutí. Pokud se zelenina připaluje, můžeme přidat vodu.
Mezitím si připravíme zálivku - budeme na ni potřebovat vodu, mirin, sake, sójovou omáčku, rybí vývar dashi a cukr.
Všechny ingredience do zálivky řádně smícháme a v hrnci svaříme.
Jakmile je zelenina na pánvi měkká, přidáme k ní maso, směs zalijeme hotovou zálivkou a necháme zhruba 5 minut na již vypnutém vařiči vsáknout.
A je hotovo! Maso se zeleninou podáváme s rýží a dozdobíme jarní cibulkou. Dobrou chuť :-).
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Maji akvělé věci na sushi
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR