Tentokrát je ingrediencí více než obvykle, ale není čeho se bát. Korokke není složitým pokrmem.
|
|
|
|
K přípravě korokke nejsou potřeba žádné speciální kuchyňské potřeby.
Korokke (čteno "kroke") jsou jednoznačně hitovkou mezi mladými Japonci. Nejedná se o úplně tradiční japonské jídlo, brambory se v původní japonské kuchyni výrazně nevyskytovaly. Je to tedy skloubené západní jídlo s východní kuchyní. Vaří se ve fast foodech i v restauracích, velmi často bývá součástí jídla na cestu obento. Název Korokke znamená v překladu krokety - jsou to v podstatě karbanátky.
Tentokrát je ingrediencí více než obvykle, ale není čeho se bát. Korokke není složitým pokrmem.
Houby shiitake uvaříme do měkka (cca 15 minut) a nakrájíme na drobno.
Začneme s bramborami, které necháme projít varem ve slupce, oloupeme a nastrouháme na jemno.
Mrkev a cibuli oloupeme a nastrouháme.
K bramborám, cibuli, mrkvi a shiitake přidáme mleté maso a zasypeme zhruba polovinou panka a polovinou mouky.
Přidáme 2 vejce, sůl a pepř a směs důkladně promísíme.
Namočenýma rukama ze směsi tvarujeme úhledné válečky.
Válečky následně obalíme v klasickém trojobalu - ze zbývajícího panka, mouky a vejce.
Korokke smažíme v dostatku oleje dozlatova, před podáváním necháme okapat na papírovém ubrousku, který vsákne přebytečné množství tuku.
Korokke můžeme servírovat na klasickém talíři, zalité omáčkou tonkatsu a ozdobené salátem či například čili papričkou.
Nigiri sushi | 50 minut | |
Yakisoba | 45 minut | |
Zaru Soba | 15 minut | |
Karaage | 30 minut | |
Maki sushi | 90 minut | |
Okonomiyaki | 30 minut | |
Yasai Tempura - Zeleninová tempura | 45 minut | |
Kare Raisu - Japonské kuřecí kari | 120 minut | |
Hambagu - Japonský hamburger | 30 minut | |
Butaniku no Shogayaki | 30 minut | |
Tonkatsu | 45 minut | |
Smažené nudle s kuřecím masem | 45 minut | |
Oden | 45 minut | |
Kuře Teriyaki | 30 minut | |
Omuraisu | 60 minut | |
Kuře Yakitori | 60 minut | |
Temari sushi | 50 minut | |
Nikujaga | 40 minut | |
Vegetariánské kari s kokosem | 40 minut | |
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží | 50 minut | |
Kuwayaki - Pikantní kuře | 20 minut | |
Jarní závitky | 50 minut | |
Poke bowl s rýží a tuňákem | 60 minut | |
Inari sushi (Inarizushi) | 60 minut | |
Butaniku To Kabocha - Dušená dýně s vepřovým masem | 60 minut | |
Buta Kimchi - Vepřový bůček s kimchi | 30 minut | |
Poke bowl s quinoa a tuňákem | 40 minut | |
Japonské smažené jarní závitky Harumaki | 50 minut | |
Gyudon | 30 minut | |
Sukiyaki | 30 minut | |
Buta no Kakuni | 180 minut | |
Oyakodon | 30 minut | |
Mabo Dofu | 30 minut |
Recenze na Heureka.cz pečlivě sledujeme a využíváme k optimalizaci našich služeb. |
obchod prima
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR