Tentokrát je ingrediencí více než obvykle, ale není čeho se bát. Korokke není složitým pokrmem.
Hlavní jídla | 1 hodina | porcí 3 | Obtížnost 4 |
K přípravě korokke nejsou potřeba žádné speciální kuchyňské potřeby.
Korokke (čteno "kroke") jsou jednoznačně hitovkou mezi mladými Japonci. Nejedná se o úplně tradiční japonské jídlo, brambory se v původní japonské kuchyni výrazně nevyskytovaly. Je to tedy skloubené západní jídlo s východní kuchyní. Vaří se ve fast foodech i v restauracích, velmi často bývá součástí jídla na cestu obento. Název Korokke znamená v překladu krokety - jsou to v podstatě karbanátky.
Tentokrát je ingrediencí více než obvykle, ale není čeho se bát. Korokke není složitým pokrmem.
Houby shiitake uvaříme do měkka (cca 15 minut) a nakrájíme na drobno.
Začneme s bramborami, které necháme projít varem ve slupce, oloupeme a nastrouháme na jemno.
Mrkev a cibuli oloupeme a nastrouháme.
K bramborám, cibuli, mrkvi a shiitake přidáme mleté maso a zasypeme zhruba polovinou panka a polovinou mouky.
Přidáme 2 vejce, sůl a pepř a směs důkladně promísíme.
Namočenýma rukama ze směsi tvarujeme úhledné válečky.
Válečky následně obalíme v klasickém trojobalu - ze zbývajícího panka, mouky a vejce.
Korokke smažíme v dostatku oleje dozlatova, před podáváním necháme okapat na papírovém ubrousku, který vsákne přebytečné množství tuku.
Korokke můžeme servírovat na klasickém talíři, zalité omáčkou tonkatsu a ozdobené salátem či například čili papričkou.
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Maji akvělé věci na sushi
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR