Příprava temari sushi není zdaleka tak náročná, jak by se mohlo zdát. A navíc vlastně stačí jen pár ingrediencí!
Hlavní jídla | 50 minut | porcí 3 | Obtížnost 3 |
Pokud si chcete recept připravit tradičně jako typický Japonec, doporučujeme toto nádobí: rýžovar, špachtli na rýži, širokou dřevěnou mísu, vějíř na ochlazení rýže, misku s vodou a octem Sushisu na namáčení rukou a dále nádobí na servírování sushi (tác na sushi, hůlky, mističku na sójovou omáčku, mističku na wasabi pastu, mističku na zázvor).
Bez všech těchto pomůcek se ale snadno při přípravě obejdete. Nutností u temari sushi je však potravinová fólie.
Nezůstávejme fádní! Nový tvar sushi obohatí každou mísu s klasickými nigiri nebo maki sushi. Temari sushi nese název podle temari balónků, které svým tvarem a barevností připomíná. V Japonsku je velmi oblíbené zejména při radostných oslavách a také děti ho velmi ocení.
Nabízíme hned několik variant Temari sushi, ale vaší fantazii se samozřejmě meze nekladou. Návštěva bude v každém případě jistě mile překvapena!
Příprava temari sushi není zdaleka tak náročná, jak by se mohlo zdát. A navíc vlastně stačí jen pár ingrediencí!
Začneme s rýží. Rýži řádně propláchneme, dokud z ní nepřestane odtékat bíle zbarvená voda. Na 1 díl rýže přidáme 1,5 dílu vody a rýži jednoduše uvaříme.
Uvařenou rýži vyndáme pomocí špachtle z rýžovaru do široké, ideálně dřevěné mísy a vějířem nebo tvrdším papírem ovíváme rýži tak, aby zchladla přibližně na teplotu lidského těla.
Do mísy s rýží přidáme ocet sushisu (1 dcl octa na 1 kg rýže) a opatrně promícháme, abychom nepolámali jednotlivá zrnka rýže a aby rýže zůstala lesklá.
Tím je rýže hotová a připravená pro další zpracování.
Na první variantu Temari sushi si připravíme lososa a rukolu. Mražený losos na sushi je již nakrájený na plátky, které pro výrobu přesně vyhovují.
Na potravinovou fólii položíme jeden plátek lososa, přidáme snítek rukoly a nahoru navrstvíme bochánek rýže. Pro chuť můžeme přidat také slzu majonézy QP.
Pomocí fólie vše stlačíme a vytvarujeme do tvaru balónku či koule. Fólii kolem rýže zatočíme, jako bychom balili bonbon. To nám tvarování velmi usnadní.
Pak opatrně fólii odstraníme a hotový kousek položíme na talíř či tácek.
Na druhou variantu Temari sushi si vezmeme papriku, kterou nakrájíme na úzké plátky.
Na potravinovou fólii položíme snítku rukoly, na ni plátek papriky, QP dle chuti a nakonec rýži.
Opět stejným způsobem stlačíme a vytvarujeme do požadovaného tvaru.
Na poslední variantu si připravíme plátek řasy Nori, který nakrájíme na středně silné proužky. Na jeden proužek řasy položíme lístky rukoly, QP (pokud chceme) a rýži.
Fólie opět dokáže zázraky a my vytvarujeme úhledné Temari sushi.
Temari sushi servírujeme na tácku či talíři a, jako ke každému sushi, nabídneme i zde v mističce sójovou omáčku a wasabi k libovolnému dochucení. Vypadá to krásně, nemyslíte?
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Výborná komunikace s obchodem,ochota,spolehlivost,rychlost,čistota…
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR