0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží

Hlavní jídla 50 minut porcí 4    Obtížnost 3

Ingredience

Co potřebujete doma

Na přípravu Gomoku Takikomi Gohan stačí běžné kuchyňské potřeby. Hodit se ale určitě bude rýžovar nebo parní hrnec.

O receptu

Pokud zvolíte kvalitní rýži, stačí pár ingrediencí a za chvilku můžete podávat lahodný, vydatný a rychlý pokrm. A to je právě případ receptu Gomoku Takikomi Gohan, tedy kuřecího masa se zeleninou a rýží. Sám název tento pokrm definuje - Takikomi znamená kořeněné a vařené a Gohan je vařená rýže. Pokud jste variantu s bílou ředkví a houbami shiitake ještě nevyzkoušeli, rozhodně vám ji doporučujeme.

Postup

1

Ze všeho nejdříve si namočíme sušenou houbu shiitake, aby změkla a dala se pak snáze krájet. Stačit by měla zhruba půlhodinka.

2

Kulatozrnnou rýži, například Yume Nishiki, odměříme a důkladně propláchneme. Japonci jsou v přípravě rýže skutečnými mistry a jedním z důvodů je právě dostatečné propláchnutí rýže před uvařením. Omytou rýži slijeme a necháme okapat.

3

Kuřecí maso nakrájíme na menší kostky. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenčí proužky. Stejným způsobem zpracujeme také bílou ředkev. Pokud už shiitake dostatečně nasákla vodu, osušíme ji a nakrájíme taktéž na proužky.

4

Připravíme si zálivku - jednoduše smícháme vývar s wok omáčkou Kikkoman.

5

Na vhodné pánvi rozehřejeme olej a prudce osmažíme kousky kuřecích stehen. Přidáme mrkev, ředkev a shiitake a vše zalijeme připravenou zálivkou. Společně dusíme, dokud zelenina nezměkne. Pokud je třeba, můžeme přilít trochu vývaru, aby se směs nepřipalovala.

6

Okapanou rýži přesuneme do rýžovaru nebo do parního hrnce a zalijeme ji zhruba 1,5 násobkem studené vody. Hned také přidáme směs masa se zeleninou a houbami a vše promícháme. Vaříme společně do změknutí rýže. V hrnci na rýži to zabere přibližně 30 minut.

7

A máme hotovo! Voňavou horkou směs rýže, masa a zeleniny servírujeme ideálně v hluboké misce. Jarní fazolky omyjeme a zbavíme konců a položíme je na rýži. Pokud zrovna fazolky nemáme k dispozici, můžeme je nahradit i natí jarní cibulky. Na závěr směs jemně posypeme řasou Nori, kterou jsme předtím nakrájeli nebo nastříhali na tenké proužky.

Další recepty z kategorie “Hlavní jídla”

Nigiri sushi 50 minut
Yakisoba 45 minut
Zaru Soba 15 minut
Karaage 30 minut
Maki sushi 90 minut
Okonomiyaki 30 minut
Yasai Tempura 45 minut
Japonské kuřecí kari 120 minut
Japonský hamburger 30 minut
Butaniku no Shogayaki 30 minut
Tonkatsu 45 minut
Smažené nudle s kuřecím masem 45 minut
Korokke 60 minut
Oden 45 minut
Kuře Teriyaki 30 minut
Omuraisu 60 minut
Kuře Yakitori 60 minut
Temari sushi 50 minut
Nikujaga 40 minut
Vegetariánské kari s kokosem 40 minut
Kuwayaki - Pikantní kuře 20 minut
Jarní závitky 50 minut
Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR