0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0,00 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží

Hlavní jídla 50 minut porcí 4    Obtížnost 3

Ingredience

Co potřebujete doma

Na přípravu Gomoku Takikomi Gohan stačí běžné kuchyňské potřeby. Hodit se ale určitě bude rýžovar nebo parní hrnec.

O receptu

Pokud zvolíte kvalitní rýži, stačí pár ingrediencí a za chvilku můžete podávat lahodný, vydatný a rychlý pokrm. A to je právě případ receptu Gomoku Takikomi Gohan, tedy kuřecího masa se zeleninou a rýží. Sám název tento pokrm definuje - Takikomi znamená kořeněné a vařené a Gohan je vařená rýže. Pokud jste variantu s bílou ředkví a houbami shiitake ještě nevyzkoušeli, rozhodně vám ji doporučujeme.

Postup

1

Ze všeho nejdříve si namočíme sušenou houbu shiitake, aby změkla a dala se pak snáze krájet. Stačit by měla zhruba půlhodinka.

2

Kulatozrnnou rýži, například Yume Nishiki, odměříme a důkladně propláchneme. Japonci jsou v přípravě rýže skutečnými mistry a jedním z důvodů je právě dostatečné propláchnutí rýže před uvařením. Omytou rýži slijeme a necháme okapat.

3

Kuřecí maso nakrájíme na menší kostky. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenčí proužky. Stejným způsobem zpracujeme také bílou ředkev. Pokud už shiitake dostatečně nasákla vodu, osušíme ji a nakrájíme taktéž na proužky.

4

Připravíme si zálivku - jednoduše smícháme vývar s wok omáčkou Kikkoman.

5

Na vhodné pánvi rozehřejeme olej a prudce osmažíme kousky kuřecích stehen. Přidáme mrkev, ředkev a shiitake a vše zalijeme připravenou zálivkou. Společně dusíme, dokud zelenina nezměkne. Pokud je třeba, můžeme přilít trochu vývaru, aby se směs nepřipalovala.

6

Okapanou rýži přesuneme do rýžovaru nebo do parního hrnce a zalijeme ji zhruba 1,5 násobkem studené vody. Hned také přidáme směs masa se zeleninou a houbami a vše promícháme. Vaříme společně do změknutí rýže. V hrnci na rýži to zabere přibližně 30 minut.

7

A máme hotovo! Voňavou horkou směs rýže, masa a zeleniny servírujeme ideálně v hluboké misce. Jarní fazolky omyjeme a zbavíme konců a položíme je na rýži. Pokud zrovna fazolky nemáme k dispozici, můžeme je nahradit i natí jarní cibulky. Na závěr směs jemně posypeme řasou Nori, kterou jsme předtím nakrájeli nebo nastříhali na tenké proužky.

Další recepty z kategorie “Hlavní jídla”

Nigiri sushi 50 minut
Yakisoba 45 minut
Zaru Soba 15 minut
Karaage 30 minut
Maki sushi 90 minut
Okonomiyaki 30 minut
Yasai Tempura - Zeleninová tempura 45 minut
Japonské kuřecí kari 120 minut
Japonský hamburger 30 minut
Butaniku no Shogayaki 30 minut
Tonkatsu 45 minut
Smažené nudle s kuřecím masem 45 minut
Korokke 60 minut
Oden 45 minut
Kuře Teriyaki 30 minut
Omuraisu 60 minut
Kuře Yakitori 60 minut
Temari sushi 50 minut
Nikujaga 40 minut
Vegetariánské kari s kokosem 40 minut
Kuwayaki - Pikantní kuře 20 minut
Jarní závitky 50 minut
Poke bowl s rýží a tuňákem 60 minut
Inari sushi (Inarizushi) 60 minut
Butaniku To Kabocha - Dušená dýně s vepřovým masem 60 minut

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze na Heureka.cz pečlivě sledujeme a využíváme k optimalizaci našich služeb.
Ověřený zákazník
100%
28. 11. 2021

Spokojenost

Ověřený zákazník
100%
23. 11. 2021

  • široký sortiment
  • dobré ceny
  • rychlé dodání
  • možnost osobního odběru

Ověřený zákazník
100%
23. 11. 2021

  • Rychlost
  • Ochota

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR