Ze všeho nejdříve si namočíme sušenou houbu shiitake, aby změkla a dala se pak snáze krájet. Stačit by měla zhruba půlhodinka.
|
|
|
|
Na přípravu Gomoku Takikomi Gohan stačí běžné kuchyňské potřeby. Hodit se ale určitě bude rýžovar nebo parní hrnec.
Pokud zvolíte kvalitní rýži, stačí pár ingrediencí a za chvilku můžete podávat lahodný, vydatný a rychlý pokrm. A to je právě případ receptu Gomoku Takikomi Gohan, tedy kuřecího masa se zeleninou a rýží. Sám název tento pokrm definuje - Takikomi znamená kořeněné a vařené a Gohan je vařená rýže. Pokud jste variantu s bílou ředkví a houbami shiitake ještě nevyzkoušeli, rozhodně vám ji doporučujeme.
Ze všeho nejdříve si namočíme sušenou houbu shiitake, aby změkla a dala se pak snáze krájet. Stačit by měla zhruba půlhodinka.
Kulatozrnnou rýži, například Yume Nishiki, odměříme a důkladně propláchneme. Japonci jsou v přípravě rýže skutečnými mistry a jedním z důvodů je právě dostatečné propláchnutí rýže před uvařením. Omytou rýži slijeme a necháme okapat.
Kuřecí maso nakrájíme na menší kostky. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenčí proužky. Stejným způsobem zpracujeme také bílou ředkev. Pokud už shiitake dostatečně nasákla vodu, osušíme ji a nakrájíme taktéž na proužky.
Připravíme si zálivku - jednoduše smícháme zeleninový nebo kuřecí vývar s wok omáčkou Kikkoman.
Na vhodné pánvi rozehřejeme olej a prudce osmažíme kousky kuřecích stehen. Přidáme mrkev, ředkev a shiitake a vše zalijeme připravenou zálivkou. Společně dusíme, dokud zelenina nezměkne. Pokud je třeba, můžeme přilít trochu vývaru, aby se směs nepřipalovala.
Okapanou kulatozrnnou rýži přesuneme do rýžovaru nebo do parního hrnce a zalijeme ji zhruba 1,5 násobkem studené vody. Hned také přidáme směs masa se zeleninou a houbami a vše promícháme. Vaříme společně do změknutí rýže. V hrnci na rýži to zabere pár minut. :-)
Zelené fazolky omyjeme a zbavíme konců. Pokud zrovna fazolky nemáme k dispozici, můžeme je nahradit i natí jarní cibulky. Plátek řasy Nori nakrájíme nebo nastříháme na tenké proužky.
A máme hotovo! Voňavou horkou směs rýže, masa a zeleniny servírujeme ideálně v hluboké misce. Na rýži položíme pár fazolek, zasypeme řasou Nori a pustíme se do jídla. :-)
Nigiri sushi | 50 minut | |
Yakisoba | 45 minut | |
Zaru Soba | 15 minut | |
Karaage | 30 minut | |
Maki sushi | 90 minut | |
Okonomiyaki | 30 minut | |
Yasai Tempura - Zeleninová tempura | 45 minut | |
Kare Raisu - Japonské kuřecí kari | 120 minut | |
Hambagu - Japonský hamburger | 30 minut | |
Butaniku no Shogayaki | 30 minut | |
Tonkatsu | 45 minut | |
Smažené nudle s kuřecím masem | 45 minut | |
Korokke | 60 minut | |
Oden | 45 minut | |
Kuře Teriyaki | 30 minut | |
Omuraisu | 60 minut | |
Kuře Yakitori | 60 minut | |
Temari sushi | 50 minut | |
Nikujaga | 40 minut | |
Vegetariánské kari s kokosem | 40 minut | |
Kuwayaki - Pikantní kuře | 20 minut | |
Jarní závitky | 50 minut | |
Poke bowl s rýží a tuňákem | 60 minut | |
Inari sushi (Inarizushi) | 60 minut | |
Butaniku To Kabocha - Dušená dýně s vepřovým masem | 60 minut | |
Buta Kimchi - Vepřový bůček s kimchi | 30 minut | |
Poke bowl s quinoa a tuňákem | 40 minut | |
Japonské smažené jarní závitky Harumaki | 50 minut | |
Gyudon | 30 minut | |
Sukiyaki | 30 minut | |
Buta no Kakuni | 180 minut | |
Oyakodon | 30 minut | |
Mabo Dofu | 30 minut |
Recenze na Heureka.cz pečlivě sledujeme a využíváme k optimalizaci našich služeb. |
obchod prima
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR