Jedeme na plný plyn. Většinu zboží máme skladem, takže vaši objednávku vyřídíme v nevídaném tempu. Nákupy nad 1 500 Kč vám doručíme zdarma skoro až do kuchyně!
0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Kuwayaki - Pikantní kuře

Hlavní jídla 20 minut porcí 4    Obtížnost 2

Ingredience

Co potřebujete doma

V Japonsku se Kuwayaki připravuje výhradně na speciálním kuchyňském ocelovém plátu teppan. My si však vystačíme i s běžnými kuchyňskými potřebami :-).

O receptu

Kuřecí maso je často první volbou v případě, že potřebujeme vykouzlit rychlý oběd či večeři. I my jsme po něm dnes sáhli a přinášíme recept, který nadchne vaše chuťové buňky svou jednoduchostí a zřetelným japonským přízvukem.

Kuwayaki pochází z oblasti kolem Osaky a má historii již z konce druhé světové války. Japonští zemědělci tehdy opékali divoké ptactvo přímo na ploché části motyky (odtud také název pokrmu, "kuwa" totiž znamená motyka). Motyky v Japonsku později pro tento účel nahradila ocelová deska teppan a my u nás si vystačíme i s hlubokou pánvičkou :-). 

Postup

1

Kuřecí prsa nakrájíme na menší plátky, silné přibližně 1 cm. Připravené kuřecí kousky zaprášíme ze všech stran škrobem z kořene kuzu - můžeme samozřejmě použít i škrob bramborový, ale kuzu je obecně považováno za mnohem zdravější variantu :-).

2

Připravíme si wok pánev, do které vlijeme 20 ml rostlinného oleje. Pokud wok nemáme, nahradíme ho jednoduše jakoukoliv větší pánvičkou, kterou disponujeme. Jakmile je olej rozpálený, vložíme kuřecí plátky a zprudka je smažíme ze všech stran.

3

Když je kuře téměř hotové, odstraníme z pánve přebytečný olej - slitím nebo použijeme kuchyňské utěrky. Kuřecí kousky následně přelijeme přibližně pěti polévkovými lžícemi hotové Wok omáčky Kikkoman. Nakláněním pánvičky přeléváme omáčku tak, aby dostatečně obalila a ochutila každý jednotlivý plátek masa. Po několika minutách ještě dokořeníme špetkou japonské kořenící směsi Shichimi a můžeme podávat.

4

Kuře Kuwayaki servírujeme na talíři a protože chuť masa je dostatečně výrazná, jako příloha bohatě postačí listy zeleného salátu a nakrájené čerstvé rajčátko. K chuťové dokonalosti tento pokrm dovede kapka (nebo dvě :-)) krémové japonské majonézy.

Další recepty z kategorie “Hlavní jídla”

Nigiri sushi 50 minut
Yakisoba 45 minut
Zaru Soba 15 minut
Karaage 30 minut
Maki sushi 90 minut
Okonomiyaki 30 minut
Yasai Tempura 45 minut
Japonské kuřecí kari 120 minut
Japonský hamburger 30 minut
Butaniku no Shogayaki 30 minut
Tonkatsu 45 minut
Smažené nudle s kuřecím masem 45 minut
Korokke 60 minut
Oden 45 minut
Kuře Teriyaki 30 minut
Omuraisu 60 minut
Kuře Yakitori 60 minut
Temari sushi 50 minut
Nikujaga 40 minut
Vegetariánské kari s kokosem 40 minut
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží 50 minut
Jarní závitky 50 minut
Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR