Kuřecí prsa nakrájíme na menší plátky, silné přibližně 1 cm. Připravené kuřecí kousky zaprášíme ze všech stran škrobem z kořene kuzu - můžeme samozřejmě použít i škrob bramborový, ale kuzu je obecně považováno za mnohem zdravější variantu :-).
Hlavní jídla | 20 minut | porcí 4 | Obtížnost 2 |
V Japonsku se Kuwayaki připravuje výhradně na speciálním kuchyňském ocelovém plátu teppan. My si však vystačíme i s běžnými kuchyňskými potřebami :-).
Kuřecí maso je často první volbou v případě, že potřebujeme vykouzlit rychlý oběd či večeři. I my jsme po něm dnes sáhli a přinášíme recept, který nadchne vaše chuťové buňky svou jednoduchostí a zřetelným japonským přízvukem.
Kuwayaki pochází z oblasti kolem Osaky a má historii již z konce druhé světové války. Japonští zemědělci tehdy opékali divoké ptactvo přímo na ploché části motyky (odtud také název pokrmu, "kuwa" totiž znamená motyka). Motyky v Japonsku později pro tento účel nahradila ocelová deska teppan a my u nás si vystačíme i s hlubokou pánvičkou :-).
Kuřecí prsa nakrájíme na menší plátky, silné přibližně 1 cm. Připravené kuřecí kousky zaprášíme ze všech stran škrobem z kořene kuzu - můžeme samozřejmě použít i škrob bramborový, ale kuzu je obecně považováno za mnohem zdravější variantu :-).
Připravíme si wok pánev, do které vlijeme 20 ml rostlinného oleje. Pokud wok nemáme, nahradíme ho jednoduše jakoukoliv větší pánvičkou, kterou disponujeme. Jakmile je olej rozpálený, vložíme kuřecí plátky a zprudka je smažíme ze všech stran.
Když je kuře téměř hotové, odstraníme z pánve přebytečný olej - slitím nebo použijeme kuchyňské utěrky. Kuřecí kousky následně přelijeme přibližně pěti polévkovými lžícemi hotové Wok omáčky Kikkoman. Nakláněním pánvičky přeléváme omáčku tak, aby dostatečně obalila a ochutila každý jednotlivý plátek masa. Po několika minutách ještě dokořeníme špetkou japonské kořenící směsi Shichimi a můžeme podávat.
Kuře Kuwayaki servírujeme na talíři a protože chuť masa je dostatečně výrazná, jako příloha bohatě postačí listy zeleného salátu a nakrájené čerstvé rajčátko. K chuťové dokonalosti tento pokrm dovede kapka (nebo dvě :-)) krémové japonské majonézy.
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
rychle vyřízeno, vše v pořádku
Rychle dodani.Nakupuji pravidelne.
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR