Kuřecí prsa nakrájíme na menší plátky, silné přibližně 1 cm. Připravené kuřecí kousky zaprášíme ze všech stran škrobem z kořene kuzu - můžeme samozřejmě použít i škrob bramborový, ale kuzu je obecně považováno za mnohem zdravější variantu :-).
|
|
|
|
V Japonsku se Kuwayaki připravuje výhradně na speciálním kuchyňském ocelovém plátu teppan. My si však vystačíme i s běžnými kuchyňskými potřebami :-).
Kuřecí maso je často první volbou v případě, že potřebujeme vykouzlit rychlý oběd či večeři. I my jsme po něm dnes sáhli a přinášíme recept, který nadchne vaše chuťové buňky svou jednoduchostí a zřetelným japonským přízvukem.
Kuwayaki pochází z oblasti kolem Osaky a má historii již z konce druhé světové války. Japonští zemědělci tehdy opékali divoké ptactvo přímo na ploché části motyky (odtud také název pokrmu, "kuwa" totiž znamená motyka). Motyky v Japonsku později pro tento účel nahradila ocelová deska teppan a my u nás si vystačíme i s hlubokou pánvičkou :-).
Kuřecí prsa nakrájíme na menší plátky, silné přibližně 1 cm. Připravené kuřecí kousky zaprášíme ze všech stran škrobem z kořene kuzu - můžeme samozřejmě použít i škrob bramborový, ale kuzu je obecně považováno za mnohem zdravější variantu :-).
Připravíme si wok pánev, do které vlijeme 20 ml rostlinného oleje. Pokud wok nemáme, nahradíme ho jednoduše jakoukoliv větší pánvičkou, kterou disponujeme. Jakmile je olej rozpálený, vložíme kuřecí plátky a zprudka je smažíme ze všech stran.
Když je kuře téměř hotové, odstraníme z pánve přebytečný olej - slitím nebo použijeme kuchyňské utěrky. Kuřecí kousky následně přelijeme přibližně pěti polévkovými lžícemi hotové Wok omáčky Kikkoman. Nakláněním pánvičky přeléváme omáčku tak, aby dostatečně obalila a ochutila každý jednotlivý plátek masa. Po několika minutách ještě dokořeníme špetkou japonské kořenící směsi Shichimi a můžeme podávat.
Kuře Kuwayaki servírujeme na talíři a protože chuť masa je dostatečně výrazná, jako příloha bohatě postačí listy zeleného salátu a nakrájené čerstvé rajčátko. K chuťové dokonalosti tento pokrm dovede kapka (nebo dvě :-)) krémové japonské majonézy.
Nigiri sushi | 50 minut | |
Yakisoba | 45 minut | |
Zaru Soba | 15 minut | |
Karaage | 30 minut | |
Maki sushi | 90 minut | |
Okonomiyaki | 30 minut | |
Yasai Tempura - Zeleninová tempura | 45 minut | |
Kare Raisu - Japonské kuřecí kari | 120 minut | |
Hambagu - Japonský hamburger | 30 minut | |
Butaniku no Shogayaki | 30 minut | |
Tonkatsu | 45 minut | |
Smažené nudle s kuřecím masem | 45 minut | |
Korokke | 60 minut | |
Oden | 45 minut | |
Kuře Teriyaki | 30 minut | |
Omuraisu | 60 minut | |
Kuře Yakitori | 60 minut | |
Temari sushi | 50 minut | |
Nikujaga | 40 minut | |
Vegetariánské kari s kokosem | 40 minut | |
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží | 50 minut | |
Jarní závitky | 50 minut | |
Poke bowl s rýží a tuňákem | 60 minut | |
Inari sushi (Inarizushi) | 60 minut | |
Butaniku To Kabocha - Dušená dýně s vepřovým masem | 60 minut | |
Buta Kimchi - Vepřový bůček s kimchi | 30 minut | |
Poke bowl s quinoa a tuňákem | 40 minut | |
Japonské smažené jarní závitky Harumaki | 50 minut | |
Gyudon | 30 minut | |
Sukiyaki | 30 minut | |
Buta no Kakuni | 180 minut | |
Oyakodon | 30 minut | |
Mabo Dofu | 30 minut | |
Kinoko no Hoiru Yaki - Houby dušené v alobalu | 30 minut |
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Rychlé dodání, velmi dobrá doba trvanlivosti.
Spolehlivost. Důvěryhodnost.
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR