Začneme tím, že si připravíme všechny ingredience. Není jich mnoho a pokrm je velmi rychlý k přípravě. Pusťme se do toho!
|
|
|
|
K přípravě Oyakodon vám úplně postačí vaše běžná kuchyňská výbava.
V Japonsku se Oyakodon jí nejen v restauracích, ale protože je jeho příprava snadná a rychlá, je to i časté domácí jídlo. Díky jemné chuti a konzistenci je to velmi oblíbený pokrm i mezi dětmi, což evokuje i jeho název - "oya" znamená rodiče, "ko" děti a don je miska s rýží. Pokud by někdo zatoužil po ostřejší chuti, může si misku okořenit japonským kořením těsně před konzumací.
Začneme tím, že si připravíme všechny ingredience. Není jich mnoho a pokrm je velmi rychlý k přípravě. Pusťme se do toho!
Jako první dáme vařit rýži. Ideálně kulatozrnnou a ideálně v rýžovaru, který nám přípravu značně usnadní.
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Kuřecí stehenní řízky očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Připravíme si omáčku - smícháme sake, mirin a sójovku, od každého cca 2 polévkové lžíce. Přidáme 1 lžíci cukru a promícháme.
Na lžíci oleje zpěníme cibulku, přidáme kuřecí maso a necháme krátce zatáhnout. Pak vlijeme připravenou omáčku.
Jakmile je maso, cibule a omáčka dostatečně provařené, rozklepneme vejce do misky. Snažíme se, abychom neporušili žloutek.
Vejce přidáme do pánve ke směsi - opatrně přidržíme žloutky v misce a nejdříve vlijeme jen bílek. Promícháme a pak k masu přidáme i žloutky. Jakmile žloutky ztuhnou, máme hotovo!
Oyakodon servírujeme v hlubší misce. Nejdříve vložíme dušenou rýži, pak maso a žloutek. Dozdobíme petrželkou. K dochucení nabídneme shichimi togarashi a japonský pepř. Přejeme vám dobrou chuť!
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Příjemná a znalá obsluha, kvalitní zboží.
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR