Nejprve si shromáždíme všechny ingredience.
|
|
|
|
V japonsku se omuraisu připravuje nejčastěji na kuchyňském ocelovém plátu teppan. My si ho však můžeme dopřát i z klasické širší pánve :-).
Omuraisu je velmi oblíbené jídlo mezi mladými Japonci. Dělává se obvykle v restauracích, kde disponují teppanem, nebo také v restauracích, kde připravují pokrmy jako je yakisoba či okonomiyaki. Jedná se o vaječnou omeletu, která se naplní různými ingrediencemi, mezi kterými by neměla chybět rýže, zabalí se a pokape kečupem. Nemusíme tedy příliš zdůrazňovat, že tento pokrm milují i děti :-). Existuje mnoho variant omuraisu, my uvádíme oblíbenou verzi s houbami shiitake a zeleným hráškem.
Nejprve si shromáždíme všechny ingredience.
Rýži Haruka uvaříme dle návodu (na 1 díl rýže přidáme 1,5 dílu vody).
Houby shiitake namočíme do studené vody a necháme bobtnat alespoň 30 minut.
Mražený hrášek krátce povaříme v mírně osolené vodě.
Jakmile jsou shiitake dostatečně měkké, nakrájíme je na kousky.
K uvařené rýži přidáme povařený hrášek a nakrájenou shiitake. V Japonsku se příliš nesolí, nicméně dle chuti si můžete směs samozřejmě solí dochutit.
Z vajíček připravíme vaječnou omeletu - rozšlehaná vejce vlijeme na pánev s rozehřátým olejem a osmažíme z obou stran. Ze 4 vajec připravíme 2 omelety.
Hotovou omeletu přemístíme na mělký talíř, z půlky ji naplníme rýží s hráškem a houbami a posypeme černým sezamem.
Druhou půlku omelety přehneme a vše dle chuti zakapeme kečupem.
Omuraisu podáváme na talíři. Můžeme dozdobit zeleným salátem či okurkou. Hůlky tentokrát můžeme nechat odpočinout, tento pokrm lze konzumovat i vidličkou.
Nigiri sushi | 50 minut | |
Yakisoba | 45 minut | |
Zaru Soba | 15 minut | |
Karaage | 30 minut | |
Maki sushi | 90 minut | |
Okonomiyaki | 30 minut | |
Yasai Tempura | 45 minut | |
Japonské kuřecí kari | 120 minut | |
Japonský hamburger | 30 minut | |
Butaniku no Shogayaki | 30 minut | |
Tonkatsu | 45 minut | |
Smažené nudle s kuřecím masem | 45 minut | |
Korokke | 60 minut | |
Oden | 45 minut | |
Kuře Teriyaki | 30 minut | |
Kuře Yakitori | 60 minut | |
Temari sushi | 50 minut | |
Nikujaga | 40 minut | |
Vegetariánské kari s kokosem | 40 minut | |
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží | 50 minut | |
Kuwayaki - Pikantní kuře | 20 minut | |
Jarní závitky | 50 minut | |
Poke bowl s rýží a tuňákem | 60 minut |
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR