0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0,00 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Buta no Kakuni

Hlavní jídla 3 h dušení + 40 min. příprava porcí 3    Obtížnost 4

Ingredience

Co potřebujete doma

Při přípravě buta no kakuni si hravě vystačíte se svým běžným kuchyňským vybavením. 

O receptu

Buta no kakuni je pomalu dušený vepřový bůček. "Kakuni" znamená "kostka", bůček je nakrájený na charakteristické větší kousky ve tvaru kostky. V Japonsku je regionálním receptem oblasti Nagasaki. Jeho původ vychází z čínského pokrmu Dongpo Pork - během dynastie Ming a dynastie Song byla vytvořena obchodní cesta mezi čínskou Hangzou a japonským Kyushu. A právě v této době si Japonci domestikovali dušený bůček a přizpůsobili ho svým chuťovým pohárkům.

K bůčku se jako příloha skvěle hodí rýže nebo vařený pórek zalitý sezamovým dresingem. Buta no kakuni je velmi oblíbeným pokrmem v japonských hospodách izakaya a pokud se dodrží správná příprava, bůček se doslova rozplývá na jazyku. :-)

Postup

1

Ingrediencí k přípravě buta no kakuni není mnoho a příprava také není složitá, pouze chce čas. Pojďme se do toho pustit!

2

Začneme masem. Bůček vcelku z obou stran naklepeme a pak ho nakrájíme na kostky o velikosti zhruba 5 centimetrů. Kostky smažíme na pánvi na lžíci oleje dozlatova ze všech stran.

3

Zatímco se kostky opékají, nakrájíme si zázvor na plátky, jarní cibulku na zhruba 5 cm kousky a kousek pórku najemno. Zároveň smícháme 1 sáček dashi se 400 ml vody.

4

Opečené kostky masa vyjmeme z pánve, vysušíme papírovou utěrkou a vložíme do hlubšího hrnce. Přidáme jarní cibulku a polovinu nakrájeného zázvoru. Druhou část zázvoru a pórek použijeme později. Maso zalijeme připraveným vývarem dashi a dáme vařit. Během dušení doléváme vodu, pokud je potřeba. Maso vaříme ideálně alespoň 3 hodiny.

5

Jakmile je maso správně podušené, můžeme pokračovat - vejce uvaříme natvrdo.

6

Měkké maso vyjmeme z vývaru, osušíme utěrkou a přemístíme zpět na pánev. Přidáme sake, mirin, sójovku, zbytek zázvoru, cukr a jemně dokořeníme shichimi togarashi.

7

Jakmile se směs na pánvi začne vařit, snížíme teplotu a pánev zakryjeme alobalem. Pokračujeme ve vaření, dokud se tekutina nezredukuje.

8

Na závěr k masu přidáme oloupaná vejce natvrdo, aby nasákla chuť výpeku. A máme hotovo.

9

Buta no kakuni servírujeme v misce - naspod dáme bůček, na něj rozpůlené vejce a dozdobíme pórkem a chilli papričkou. Přidáme japonskou hořčici, která chuť masa dovede k dokonalosti. Přejeme dobrou chuť!

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze na Heureka.cz pečlivě sledujeme a využíváme k optimalizaci našich služeb.
Ověřený zákazník
100%
23. 11. 2022

  • Rychlost

Ověřený zákazník
100%
11. 11. 2022

Velký výběr a rychlé dodání

Ověřený zákazník
100%
9. 11. 2022

Vše superrychle dodáno. Škoda, že některé produkty lze vyzvednout pouze na prodejně (ale chápu, že doručení není technicky možné).

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR