Jedeme na plný plyn. Většinu zboží máme skladem, takže vaši objednávku vyřídíme v nevídaném tempu. Nákupy nad 1 500 Kč vám doručíme zdarma skoro až do kuchyně!
0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Kuře Yakitori

Hlavní jídla 2 h marinování + 1 h příprava porcí 2    Obtížnost 4

Ingredience

Co potřebujete doma

Kromě běžných kuchyňských potřeb se budou hodit jehly nebo špejle na špízy a pokud se chcete vyhnout smažení na pánvi, tak také elektrický či zahradní gril.

O receptu

Yakitori, tedy kuřecí špíz, je nejpopulárnější japonské jídlo při venkovním grilování nebo také chuťovka v hospodách k pivu. Je oblíbené napříč všemi generacemi, často bývá k sehnání i ve stáncích jako pouliční jídlo. Skvěle se hodí také jako jídlo na cesty do krabiček obento.

Na přípravu Yakitori Japonci rádi zužitkují všechny části kuřete - vnitřnosti (srdíčka, žaludky, játra), maso i kůži. My jsme připravili dva základní druhy z kuřecího masa a z kuřecích jater a věříme, že vám opravdu zachutnají.

Postup

1

Ingredience máme připravené, tak směle do toho :-).

2

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky.

3

Kuřecí játra trochu pokrájíme a namočíme na 5 minut do studené vody či mléka.

4

Nakrájené kuřecí maso a nakrájená játra vložíme zvlášť do misek vhodných k marinování. Oba druhy mas zalijeme Yakiniku marinádou a vložíme do chladničky na 2 hodiny marinovat.

5

Jakmile je maso marinované, jarní cibulku nakrájíme na kousky tak velké, aby šly pohodlně napichovat na jehlu.

6

Můžeme začít připravovat špízy. Připravujeme zvlášť špízy z masa a zvlášť z jater.

7

Maso vždy prokládáme jarní cibulkou.

8

Jakmile máme špízy připravené, můžeme začít grilovat či smažit.

9

Špízy grilujeme nebo smažíme na pánvi dozlatova za stálého potírání marinádou.

10

Pórek nakrájíme na drobná kolečka, využijeme jej jako přílohu.

11

Yakitori servírujeme na talíři či tácku společně s nakrájeným pórkem, citronem a špetkou shichimi togarashi.

Další recepty z kategorie “Hlavní jídla”

Nigiri sushi 50 minut
Yakisoba 45 minut
Zaru Soba 15 minut
Karaage 30 minut
Maki sushi 90 minut
Okonomiyaki 30 minut
Yasai Tempura 45 minut
Japonské kuřecí kari 120 minut
Japonský hamburger 30 minut
Butaniku no Shogayaki 30 minut
Tonkatsu 45 minut
Smažené nudle s kuřecím masem 45 minut
Korokke 60 minut
Oden 45 minut
Kuře Teriyaki 30 minut
Omuraisu 60 minut
Temari sushi 50 minut
Nikujaga 40 minut
Vegetariánské kari s kokosem 40 minut
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží 50 minut
Kuwayaki - Pikantní kuře 20 minut
Jarní závitky 50 minut
Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR