Ingredience máme připravené, tak směle do toho :-).
|
|
|
|
Kromě běžných kuchyňských potřeb se budou hodit jehly nebo špejle na špízy a pokud se chcete vyhnout smažení na pánvi, tak také elektrický či zahradní gril.
Yakitori, tedy kuřecí špíz, je nejpopulárnější japonské jídlo při venkovním grilování nebo také chuťovka v hospodách k pivu. Je oblíbené napříč všemi generacemi, často bývá k sehnání i ve stáncích jako pouliční jídlo. Skvěle se hodí také jako jídlo na cesty do krabiček obento.
Na přípravu Yakitori Japonci rádi zužitkují všechny části kuřete - vnitřnosti (srdíčka, žaludky, játra), maso i kůži. My jsme připravili dva základní druhy z kuřecího masa a z kuřecích jater a věříme, že vám opravdu zachutnají.
Ingredience máme připravené, tak směle do toho :-).
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky.
Kuřecí játra trochu pokrájíme a namočíme na 5 minut do studené vody či mléka.
Nakrájené kuřecí maso a nakrájená játra vložíme zvlášť do misek vhodných k marinování. Oba druhy mas zalijeme Yakitori marinádou a vložíme do chladničky na 2 hodiny marinovat.
Jakmile je maso marinované, jarní cibulku nakrájíme na kousky tak velké, aby šly pohodlně napichovat na jehlu.
Můžeme začít připravovat špízy. Připravujeme zvlášť špízy z masa a zvlášť z jater.
Maso vždy prokládáme jarní cibulkou.
Jakmile máme špízy připravené, můžeme začít grilovat či smažit.
Špízy grilujeme nebo smažíme na pánvi dozlatova za stálého potírání marinádou.
Pórek nakrájíme na drobná kolečka, využijeme jej jako přílohu.
Yakitori servírujeme na talíři či tácku společně s nakrájeným pórkem, citronem a špetkou shichimi togarashi.
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR