Mezi ingrediencemi kromě tuňáka a rýže vévodí hlavně Poke omáčka, která je ideálně dochucena právě k přípravě poke bowl. Jejím použitím si celou přípravu jednoznačně zjednodušíte a navíc okusíte skutečnou originální chuť tohoto pokrmu.
|
|
|
|
K přípravě poke bowl nebudete potřebovat žádné speciální kuchyňské náčiní. Protože jednou z hlavních ingrediencí je rýže, přípravu si maximálně zjednodušíte, pokud použijete rýžovar.
Poke bowl je tradiční havajský pokrm, jemuž dominuje čerstvá, syrová, marinovaná ryba a spousta zeleniny. V tomto receptu navíc všechny ingredience doplníme kvalitní kulatozrnnou rýží ochucenou octem sushisu. Pokud jste poke bowl dosud neochutnali, rozhodně vám to doporučujeme. Poke je barevné, zábavné, jednoduché a skutečně lahodné jídlo!
Mezi ingrediencemi kromě tuňáka a rýže vévodí hlavně Poke omáčka, která je ideálně dochucena právě k přípravě poke bowl. Jejím použitím si celou přípravu jednoznačně zjednodušíte a navíc okusíte skutečnou originální chuť tohoto pokrmu.
Přípravu poke bowl zahájíme ideálně den předem - čerstvého tuňáka nakrájíme na menší kostky a zalijeme Poke omáčkou. Necháme marinovat v chladnu lednice nejlépe přes noc.
Zhruba hodinu před podáváním dáme vařit sushi rýži - pokud použijeme rýžovar, nemusíme nic hlídat a můžeme se věnovat přípravě zeleniny: mango a avokádo zbavíme slupky a spolu s okurkou, daikonem a ředkvičkami nakrájíme na úhledné kousky. Nepříliš malé, ale ani velké, takové, aby šly pohodlně konzumovat hůlkami.
Nakrájené avokádo zakápneme citronem, aby neztmavlo a zůstalo krásně zelené. Barevnost je na tomto pokrmu jedna z věcí, která nás baví.
Uvařenou rýži ochutíme rýžovým octem. Pokud použijeme ochucený ocet, máme jistotu ideálního poměru chutí. Rýži ochutíme stejným způsobem, jako bychom připravovali sushi - na 1 kg rýže se používá cca 1 dcl octu sushisu.
Zeleninu máme nakrájenou, rýži ochucenou, tuňáka marinovaného - můžeme začít aranžovat do misky! Na dno dáme rýži, na ni úhledně pokládáme kousky avokáda, okurky, manga, ředkviček a ředkve daikon, navrch přidáme marinovaného tuňáka a vše posypeme sezamem a čerstvým koriandrem.
Poke bowl servírujeme v hlubší (ideálně japonské) misce, doplněné jídelními hůlkami. Nezapomeneme nabídnout Poke omáčku, kterou si může každý stolovník dle své chuti poke bowl doladit. No nevypadá to krásně?
Nigiri sushi | 50 minut | |
Yakisoba | 45 minut | |
Zaru Soba | 15 minut | |
Karaage | 30 minut | |
Maki sushi | 90 minut | |
Okonomiyaki | 30 minut | |
Yasai Tempura - Zeleninová tempura | 45 minut | |
Kare Raisu - Japonské kuřecí kari | 120 minut | |
Hambagu - Japonský hamburger | 30 minut | |
Butaniku no Shogayaki | 30 minut | |
Tonkatsu | 45 minut | |
Smažené nudle s kuřecím masem | 45 minut | |
Korokke | 60 minut | |
Oden | 45 minut | |
Kuře Teriyaki | 30 minut | |
Omuraisu | 60 minut | |
Kuře Yakitori | 60 minut | |
Temari sushi | 50 minut | |
Nikujaga | 40 minut | |
Vegetariánské kari s kokosem | 40 minut | |
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží | 50 minut | |
Kuwayaki - Pikantní kuře | 20 minut | |
Jarní závitky | 50 minut | |
Inari sushi (Inarizushi) | 60 minut | |
Butaniku To Kabocha - Dušená dýně s vepřovým masem | 60 minut | |
Buta Kimchi - Vepřový bůček s kimchi | 30 minut | |
Poke bowl s quinoa a tuňákem | 40 minut | |
Japonské smažené jarní závitky Harumaki | 50 minut | |
Gyudon | 30 minut | |
Sukiyaki | 30 minut | |
Buta no Kakuni | 180 minut | |
Oyakodon | 30 minut | |
Mabo Dofu | 30 minut | |
Kinoko no Hoiru Yaki - Houby dušené v alobalu | 30 minut |
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR