Popis produktu
O sójové omáčce
Sójová omáčka Yamasa je originální japonská slaná omáčka ze sójových bobů. Je vyrobená přírodně fermentací, starým a tradičním způsobem. Rozdrcené sójové boby, rozdrcená pražená pšenice, voda a přítomnost fermentačních kultur zajišťují jedinečnou jakost, čistotu a hlavně zdravotní nezávadnost. Fermentace probíhá pomalu a trvá několik měsíců. Díky čistě přírodní fermentaci obsahuje sójová omáčka kolem 150 až 250 senzoricky aktivních chuťových složek a neobsahuje žádné konzervační látky ani glutamáty. Yamasa má jemnou a vyváženou chuť. Vyznačuje se světlehnědou barvou a zemitou vůní.
Historie
Sójová omáčka pochází z Číny a do Japonska se dostala díky budhistickým mnichům v 7. století. Je typickou ingrediencí v asijské kuchyni, ale v současnosti je již běžně využívána po celém světě jako zvýrazňovač chuti nebo dochucující přísada. Sójových omáček dnes existuje nepřeberné množství, nejznámější jsou značky Yamasa a Kikkoman.
Použití
Sójovou omáčku můžeme použít do všech jídel kromě sladké kuchyně. Výborná je na marinování a minutky, do polévek a polévkových základů, masových šťáv, omáček, orientálních jídel, dresingů, majonézových salátů a studených pikantních omáček a samozřejmě k namáčení sushi rolek.
Co je obsahem dodávky
Při objednání tohoto produktu obdržíte plastovou láhev sójové omáčky Yamasa o obsahu 500 ml v počtu kusů, který si objednáte.
Parametry
- Balení: Plastová láhev.
- Obsah balení: 500 ml.
- Složení: Voda, sójové boby, pšenice, sůl, alkohol.
- Obsahuje alergeny: Sója, lepek.
- Použití: K sushi, do polévek a omáček, k dochucení slaných pokrmů.
- Země původu: Japonsko.
- Cena za 1 l: 178 Kč