Jedeme na plný plyn. Většinu zboží máme skladem, takže vaši objednávku vyřídíme v nevídaném tempu. Nákupy nad 1 500 Kč vám doručíme zdarma skoro až do kuchyně!
0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Vegetariánské kari s kokosem

Hlavní jídla 40 minut porcí 4    Obtížnost 3

Ingredience

Co potřebujete doma

K přípravě tohoto pokrmu stačí běžné kuchyňské potřeby.

O receptu

Tento recept rozhodně doporučujeme nejen vegetariánům. Spojení kokosového mléka, wok omáčky a kari pasty krásně ladí, voní a jistě zachutná.

Postup

1

Nejdříve se pustíme do opracování zeleniny: Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na středně velké kostky. Mangoldové listy zbavíme stonků a nakrájíme na široké proužky. Hlívu omyjeme a rozdělíme na větší kusy.

2

Oloupanou šalotku nakrájíme na drobno, zelené fazolky omyjeme a pokrájíme na poloviny. Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Omytý lilek nakrájíme na kostky.

3

Citronovou trávu nakrájíme na tenčí kroužky, stroužky česneku nasekáme nebo slisujeme. Zázvor oloupeme a nasekáme nadrobno nebo nastrouháme.

4

Jalapeno papričky nakrájíme na tenčí proužky. V případě, že nejsme příznivci ostřejších pokrmů, chilli papričku můžeme samozřejmě vynechat.

5

Dáme vařit rýži Basmati. Jeden díl rýže propláchneme a vsypeme do jednoho a čtvrt dílu osolené vody. Přiklopíme pokličkou a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu na minimum a ponecháme pod pokličkou, dokud se voda nevyvaří (zhruba 12 - 15 minut). Odstavíme z vařiče, rýži jemně prokypříme a necháme odstát asi 3 minuty. Takto upravená Basmati je krásně voňavá, chutná a nelepí se.

6

Jakmile je zelenina připravena k dalšímu zpracování, v hrnci nebo hluboké pánvi rozpálíme slunečnicový olej. Osmažíme chilli papričky s citronovou trávou, česnekem a zázvorem. Přidáme třinový cukr, kari pastu, kurkumu a konečně také Wok omáčku. Vše krátce pomícháme a přilijeme kokosové mléko. Pozvolna vše přivedeme k varu.

7

Mezitím si v malé pánvi zlehka osmahneme hlívu ústřičnou. Jakmile se omáčka vaří, přidáme hlívu, brambory, mangold, šalotku, fazole, mrkev, lilek i kukuřici. Doporučujeme přidat také stonky z magoldu, před servírováním je možné je vyjmout. Zeleninu povaříme v kořeněné omáčce zhruba 15 minut.

8

A je hotovo! Vegetariánské kari servírujeme s rýží v hlubším talíři nebo misce. Nám se sliny sbíhají - a co vám?

Další recepty z kategorie “Hlavní jídla”

Nigiri sushi 50 minut
Yakisoba 45 minut
Zaru Soba 15 minut
Karaage 30 minut
Maki sushi 90 minut
Okonomiyaki 30 minut
Yasai Tempura 45 minut
Japonské kuřecí kari 120 minut
Japonský hamburger 30 minut
Butaniku no Shogayaki 30 minut
Tonkatsu 45 minut
Smažené nudle s kuřecím masem 45 minut
Korokke 60 minut
Oden 45 minut
Kuře Teriyaki 30 minut
Omuraisu 60 minut
Kuře Yakitori 60 minut
Temari sushi 50 minut
Nikujaga 40 minut
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží 50 minut
Kuwayaki - Pikantní kuře 20 minut
Jarní závitky 50 minut
Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR