0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Okonomiyaki

Hlavní jídla 30 minut porcí 4    Obtížnost 3

Ingredience

Co potřebujete doma

V japonských restauracích se okonomiyaki připravuje výhradně na speciálním kuchyňském ocelovém plátu teppan. My si však vystačíme i s běžnými kuchyňskými potřebami :-).

O receptu

Původ okonomiyaki, oblíbené japonské placky, není zcela znám, ale jeho počátky se předpokládají v Koree. V Japonsku se okonomiyaki připravuje především v oblastech Kansai a Nagoja. Výraz "okonomi" znamená v překladu "to, co máte rádi" - konkrétní ingredience tedy mohou být volitelné, základem je však vždy hlávkové zelí a brambora Nagaimo. Protože tato brambora u nás prakticky není k dostání, můžeme recept snadno připravit z instantní směsi Okonomiyakiko. Okonomiyaki si Japonci obvykle nevaří doma, ale chodí na ně do restaurací, které jsou často uzpůsobeny tak, že si každý svou placku připraví z objednaných ingrediencí sám. V některých cizích receptech okonomiyaki naleznete pod označením japonská pizza.

Postup

1

Relativně málo ingrediencí a přitom ve výsledku nevídaná dobrota!

2

Začneme hlávkovým zelím, které očistíme a nakrájíme na tenčí proužky.

3

Instantní směs Okonomiyakiko smícháme s vejci a vodou a vymícháme v hladké těsto.

4

Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Slanina je pouze jednou z možných náplní - alternovat ji můžeme prakticky čímkoliv, na co zrovna máme chuť. V Japonsku se nejčastěji používají krevety či sépie.

5

Máme tedy připravené zelí, těsto a slaninu a můžeme začít smažit jednotlivé placky. Pánev zakápneme olejem, přidáme zelí a krátce ho osmahneme. K zelí přidáme slaninu, opět společně osmažíme a nakonec vše zalijeme těstem a z obou stran zapečeme.

6

Hotovou placku pomažeme omáčkou Okonomi, posypeme drcenou řasou aonori a hoblinkami katsuobushi a vše dozdobíme japonskou majonézu QP.

7

Okonomiyaki servírujeme na talíři či tácu. Japonec i tuto placku dokáže spořádat pomocí hůlek, ale myslíme, že na tom netřeba trvat :-).

Další recepty z kategorie “Hlavní jídla”

Nigiri sushi 50 minut
Yakisoba 45 minut
Zaru Soba 15 minut
Karaage 30 minut
Maki sushi 90 minut
Yasai Tempura 45 minut
Japonské kuřecí kari 120 minut
Japonský hamburger 30 minut
Butaniku no Shogayaki 30 minut
Tonkatsu 45 minut
Smažené nudle s kuřecím masem 45 minut
Korokke 60 minut
Oden 45 minut
Kuře Teriyaki 30 minut
Omuraisu 60 minut
Kuře Yakitori 60 minut
Temari sushi 50 minut
Nikujaga 40 minut
Vegetariánské kari s kokosem 40 minut
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží 50 minut
Kuwayaki 20 minut
Jarní závitky 50 minut
Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR