Relativně málo ingrediencí a přitom ve výsledku nevídaná dobrota!
|
|
|
|
V japonských restauracích se okonomiyaki připravuje výhradně na speciálním kuchyňském ocelovém plátu teppan. My si však vystačíme i s běžnými kuchyňskými potřebami :-).
Původ okonomiyaki, oblíbené japonské placky, není zcela znám, ale jeho počátky se předpokládají v Koree. V Japonsku se okonomiyaki připravuje především v oblastech Kansai a Nagoja. Výraz "okonomi" znamená v překladu "to, co máte rádi" - konkrétní ingredience tedy mohou být volitelné, základem je však vždy hlávkové zelí a brambora Nagaimo. Protože tato brambora u nás prakticky není k dostání, můžeme recept snadno připravit z instantní směsi Okonomiyakiko. Okonomiyaki si Japonci obvykle nevaří doma, ale chodí na ně do restaurací, které jsou často uzpůsobeny tak, že si každý svou placku připraví z objednaných ingrediencí sám. V některých cizích receptech okonomiyaki naleznete pod označením japonská pizza.
Relativně málo ingrediencí a přitom ve výsledku nevídaná dobrota!
Začneme hlávkovým zelím, které očistíme a nakrájíme na tenčí proužky.
Instantní směs Okonomiyakiko smícháme s vejci a vodou a vymícháme v hladké těsto.
Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Slanina je pouze jednou z možných náplní - alternovat ji můžeme prakticky čímkoliv, na co zrovna máme chuť. V Japonsku se nejčastěji používají krevety či sépie.
Máme tedy připravené zelí, těsto a slaninu a můžeme začít smažit jednotlivé placky. Pánev zakápneme olejem, přidáme zelí a krátce ho osmahneme. K zelí přidáme slaninu, opět společně osmažíme a nakonec vše zalijeme těstem a z obou stran zapečeme.
Hotovou placku pomažeme omáčkou Okonomi, posypeme drcenou řasou aonori a hoblinkami katsuobushi a vše dozdobíme japonskou majonézu QP.
Okonomiyaki servírujeme na talíři či tácu. Japonec i tuto placku dokáže spořádat pomocí hůlek, ale myslíme, že na tom netřeba trvat :-).
Nigiri sushi | 50 minut | |
Yakisoba | 45 minut | |
Zaru Soba | 15 minut | |
Karaage | 30 minut | |
Maki sushi | 90 minut | |
Yasai Tempura - Zeleninová tempura | 45 minut | |
Kare Raisu - Japonské kuřecí kari | 120 minut | |
Hambagu - Japonský hamburger | 30 minut | |
Butaniku no Shogayaki | 30 minut | |
Tonkatsu | 45 minut | |
Smažené nudle s kuřecím masem | 45 minut | |
Korokke | 60 minut | |
Oden | 45 minut | |
Kuře Teriyaki | 30 minut | |
Omuraisu | 60 minut | |
Kuře Yakitori | 60 minut | |
Temari sushi | 50 minut | |
Nikujaga | 40 minut | |
Vegetariánské kari s kokosem | 40 minut | |
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží | 50 minut | |
Kuwayaki - Pikantní kuře | 20 minut | |
Jarní závitky | 50 minut | |
Poke bowl s rýží a tuňákem | 60 minut | |
Inari sushi (Inarizushi) | 60 minut | |
Butaniku To Kabocha - Dušená dýně s vepřovým masem | 60 minut | |
Buta Kimchi - Vepřový bůček s kimchi | 30 minut | |
Poke bowl s quinoa a tuňákem | 40 minut | |
Japonské smažené jarní závitky Harumaki | 50 minut |
Recenze na Heureka.cz pečlivě sledujeme a využíváme k optimalizaci našich služeb. |
Nemohu zatím odpovědět , byla to má první objednávka
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR