Máme rádi recepty, které jsou pěkně barevné. A Yaki udon je díky zelenině a houbám jedním z nich.
Hlavní jídla | 30 minut | porcí 4 | Obtížnost 3 |
Při přípravě Yaki Udon se bude hodit wok nebo jiná hlubší pánev. Jinak si vystačíte s běžným kuchyňským náčiním.
Yaki Udon patří mezi oblíbené recepty napříč celým Japonskem. Jeho příprava je jednoduchá a rychlá, a přes to je výsledný pokrm oku i apetitu lahodící. Základem jsou silné pšeničné nudle udon, zelenina, houby a typická japonská dochucovadla jako sójovka, mirin, sake a dashi. My jsme přidali kuřecí maso - ale je jen na vás, jaké použijete vy, nebo zda zvolíte vegetariánskou variantu s tofu.
Yaki Udon je v Japonsku jedním z tradičních pouličních pokrmů, často si ho můžete dopřát i v hospodách izakaya. Protože skvěle zasytí a je připravený raz dva, rozhodně ho doporučujeme vyzkoušet uvařit i doma!
Máme rádi recepty, které jsou pěkně barevné. A Yaki udon je díky zelenině a houbám jedním z nich.
Začneme nudlemi - uvaříme je podle návodu v dostatečném množství vody. Do měkka, ale spíše méně než více, protože je budeme ještě dodělávat na pánvi.
Pak se vrhneme na zeleninu a houby - vše očistíme, mrkev oloupeme, shiitake zbavíme nožiček. Pokud máme houby sušené, je třeba je aspoň na 30 minut namočit.
Listy salátu zbavíme tvrdší části a nakrájíme na větší kousky. Můžeme použít zelí hlávkové nebo pekingské. Ostatní zeleninu také nakrájíme.
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na kousky.
A jdeme na omáčku - použijeme dashi no moto, sójovou omáčku, mirin a sake.
Vše smícháme ve vhodné misce. Není třeba přidávat vodu, dashi se propojí se sójovkou.
Jakmile jsou nudle měkké, slijeme je a propláchneme studenou vodou, aby dále neměkly.
A můžeme se vrhnout na smažení - na pánvi na oleji nejdříve necháme zatáhnout maso, pak cibuli a pak zbývající zeleninu a houby.
Maso se zeleninou pozvolna smažíme do měkka, můžeme použít i pokličku. Nakonec přidáme nudle, zalijeme připravenou omáčkou a promícháme. Společně prohřejeme.
Máme hotovo a můžeme servírovat! Yaki udon podáváme na tácku nebo talíři a dozdobíme nakládaným růžovým zázvorem. Dobrou chuť!
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
rychle vyřízeno, vše v pořádku
Rychle dodani.Nakupuji pravidelne.
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR