0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0,00 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Butaniku To Kabocha - Dušená dýně s vepřovým masem

Hlavní jídla 60 minut včetně přípravy porcí 2    Obtížnost 3

Ingredience

Co potřebujete doma

Na přípravu dýně s vepřovým masem nepotřebujete žádné speciální náčiní. Ovšem pokud ho budete servírovat v typických japonským miskách a s hůlkami, dojem z pokrmu bude dokonalý.

O receptu

Kabocha je nejpopulárnější japonskou dýní, ze které Japonci připravují nespočet různých pokrmů. Je tak populární, že se její jméno dokonce často používá ve zdrobnělém tvaru "kabochan". Tento způsob zdrobněliny se aplikuje například i u jmen lidí - Alenka je "Alenachan", Petříček "Petrchan". Dýně kabocha je i častým motivem na různém porcelánovém nádobí a také na japonských miniaturkách netsuke. Z toho je patrné, že tato "dýnička" slaví v Japonsku opravdu úspěchy.

My pro naše potřeby využijeme podobnou dýni Hokaido a uvaříme si pokrm, který vás svou snadnou přípravou i lahodnou chutí jednoznačně nadchne. A to nejen na podzim!

Postup

1

Nejdříve si připravíme všechny ingredience, které budeme potřebovat na přípravu masa, a zároveň si dáme vařit rýži, která poslouží jako příloha.

2

K mletému vepřovému masu přidáme sake, sójovou omáčku a škrob a necháme marinovat. Stačit bude půlhodinka.

3

Dýni omyjeme, i se slupkou nakrájíme na čtvrtiny nebo větší kousky a zbavíme jádřince. Pak ji povaříme v neosolené vodě, aby změkla - stačit by mělo cca 20 minut.

4

Ve vhodném hrnci dáme rozpálit olej a marinované maso orestujeme. Zatímco se maso opéká a dýně vaří, oloupeme a podrtíme si stroužek česneku.

5

Jakmile je dýně měkká, slijeme vodu a pokrájíme ji na menší kousky. Pak dýni přidáme k opečenému masu a vše dochutíme česnekem, rybí omáčkou, sezamovým olejem s chilli a lžičkou cukru. Společně ještě chvilku prohříváme, aby se chutě správně propojily.

6

Butaniku to kabocha servírujeme v hlubší misce a jako oddělenou přílohu podáváme bílou neochucenou rýži. Přejeme vám dobrou chuť!

Další recepty z kategorie “Hlavní jídla”

Nigiri sushi 50 minut
Yakisoba 45 minut
Zaru Soba 15 minut
Karaage 30 minut
Maki sushi 90 minut
Okonomiyaki 30 minut
Yasai Tempura - Zeleninová tempura 45 minut
Japonské kuřecí kari 120 minut
Japonský hamburger 30 minut
Butaniku no Shogayaki 30 minut
Tonkatsu 45 minut
Smažené nudle s kuřecím masem 45 minut
Korokke 60 minut
Oden 45 minut
Kuře Teriyaki 30 minut
Omuraisu 60 minut
Kuře Yakitori 60 minut
Temari sushi 50 minut
Nikujaga 40 minut
Vegetariánské kari s kokosem 40 minut
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží 50 minut
Kuwayaki - Pikantní kuře 20 minut
Jarní závitky 50 minut
Poke bowl s rýží a tuňákem 60 minut
Inari sushi (Inarizushi) 60 minut

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze na Heureka.cz pečlivě sledujeme a využíváme k optimalizaci našich služeb.
Ověřený zákazník
100%
28. 11. 2021

Spokojenost

Ověřený zákazník
100%
23. 11. 2021

  • široký sortiment
  • dobré ceny
  • rychlé dodání
  • možnost osobního odběru

Ověřený zákazník
100%
23. 11. 2021

  • Rychlost
  • Ochota

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR