Pár ingrediencí na marinádu a dostatečný čas na marinování. S tímhle pokrmem jednoznačně zazáříte!
Hlavní jídla | 6 h marinování + 30 min. příprava | porcí 2 | Obtížnost 3 |
K přípravě kuřecího teriyaki stačí běžné kuchňské potřeby.
Kuře na tento způsob je historicky v Japonsku velmi oblíbeným pokrmem. "Teriyaki" v překladu znamená lesknoucí se, zářící, což plně charakterizuje podstatu tohoto jídla. Karamelizovaná marináda totiž způsobí skutečný lesk masa.
Teriyaki se nejčastěji připravuje z kuřecího masa, můžeme se ale setkat i s jeho variantou z vepřového masa nebo lososa.
Jedná se o velmi tradiční pokrm, který je však oblíben nejen starší generací, ale také mladými Japonci.
Pár ingrediencí na marinádu a dostatečný čas na marinování. S tímhle pokrmem jednoznačně zazáříte!
Kuřecí řízky naklepeme tupou stranou nože a vložíme do misky, která je vhodná k marinování.
K masu přidáme sójovku, mirin, sake a cukr. Právě cukr při smažení způsobí karamelizaci a tedy cílený lesk pokrmu. Máme naloženo a dáme do lednice na 6 hodin.
Jakmile je maso dostatečně naložené, osmažíme ho na oleji. V průběhu opékání maso dále potíráme zbývající marinádou. Na závěr smažení, jakmile je maso téměř hotovo, vlijeme trochu hotové teriyaki omáčky, která vše chuťově ještě zvýrazní a přispěje k maximálnímu lesku.
Kuře teriyaki servírujeme na talíři ozdobené salátem. Kuřecí maso nakrájené na nudličky se dá hravě konzumovat jídelními hůlkami.
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Výborná komunikace s obchodem,ochota,spolehlivost,rychlost,čistota…
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR