Uvaříme si vývar dashi a nebo jednoduše použijeme instantní dashi no moto.
Hlavní jídla | 45 minut | porcí 2 | Obtížnost 3 |
Při přípravě odenu si hravě vystačíte se svojí běžnou kuchyňskou sbírkou.
Oden je jedno z typických japonských pouličních jídel. Vaří se v jednom hrnci, ale na rozdíl od ostatních jídel tohoto typu je možné přidávat další ingredience libovolně v průběhu konzumace, zkrátka jakmile dojdou. Jedná se o populární pokrm, oblíbený především v zimních měsících. Existuje nespočet variant Odenu, základem ale často bývá vývar dashi, vejce a bílá ředkev. My jsme dnes zvolili oden s ředkví, zeleninou, tofu a nudlemi.
Připravíme si všechny hlavní ingredience - chlazené nudle, tofu, brambory, mrkev, vejce a především bílou ředkev. Nevěřili byste, jak vás toto spojení zahřeje a zasytí.
Zeleninu oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Jednotlivé kousky by měly být tak velké, aby pohodlně sloužily jako jedno sousto.
Tofu nakrájíme na podobně velké kostky jako zeleninu. Pokud máme doma smažené tofu, rozhodně sáhneme po něm, do odenu se skvěle hodí. Vejce uvaříme natvrdo.
Do vývaru dashi dáme vařit nejdříve zeleninu a jakmile je měkká, přidáme celá uvařená vejce, tofu a nudle konnyaku nebo shirataki. Společně vše prohřejeme, už nevaříme.
K servírování si připravíme talířek se solí, pepřem, kořením shichimi togarashi a hořčicí karashi.
Oden podáváme v misce nebo hlubokém talíři. Důležitá je zelenina, vejce a tofu, vývaru servírujeme minimum. Jednotlivé kousky ingrediencí si stolovník sám dle chuti namáčí v soli, koření a hořčici.
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
rychle vyřízeno, vše v pořádku
Rychle dodani.Nakupuji pravidelne.
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR