Základem je směs pro přípravu obalovací směsi a zbytek už je hodně na vaší fantazii. Brambory a mrkev doporučujeme nevynechat, ale jinak záleží čistě na vaší chuti a apetitu :-).
|
|
|
|
Pohodlně si vystačíme s běžnými kuchyňskými potřebami.
Přesná historie Tempury není známa, ale pravděpodobně je to jídlo původem z Holandska nebo Portugalska, které se v období Tokugawa, kdy byl příliv obchodníků a jezuitů na Kjúšú, dostalo do Japonska. V Japonsku tento pokrm zdomácněl a dnes patří k nejpopulárnějším pokrmům. Existují restaurace a také bufety specializované právě na tempuru.
Tempura se obvykle připravuje z bílých ryb a krevet, ale v současné době prudce stoupá oblíbenost Yasai Tempury, tedy zeleninové varianty. A právě proto si ji dnes připravíme i my. V yasai tempuře nesmí chybět brambora a mrkev, ostatní zeleniny jsou v podstatě volitelné. Největším fíglem při přípravě tempury je dodržení velkého rozdílu teploty – rozpáleného oleje versus ledového těstíčka. Při přípravě těstíčka se tak do vody přidávají i kostky ledu.
Základem je směs pro přípravu obalovací směsi a zbytek už je hodně na vaší fantazii. Brambory a mrkev doporučujeme nevynechat, ale jinak záleží čistě na vaší chuti a apetitu :-).
Brambory, mrkev, lilek, papriky, pórek i hlívu očistíme a nakrájíme na větší kousky / plátky.
Do odměřené obalovací směsi Tempurako přidáme vejce a co nejstudenější vodu.
Vidličkou pečlivě vymícháme v hladké těsto. V případě, že chceme zchladit teplotu těstíčka na maximum, přidáme pár kostek ledu.
Připravíme si vyšší hrnec či pánev, ve kterém rozpálíme dostatečné množství oleje. Plátek zeleniny ponoříme do připraveného těstíčka a ihned přesuneme do rozpáleného oleje a osmažíme. Doba smažení je poměrně krátká, těstíčko by mělo zůstat spíše světle zlatavé.
Pro chuťové zpestření můžeme připravit také jednoduchou omáčku - ve 200 ml vody svaříme 1/2 sáčku instantního vývaru dashi a přidáme na jemno nastrouhanou bílou ředkev. Dále už nevaříme a rovnou servírujeme.
Yasai tempuru podáváme na talíři či tácku a konzumujeme ideálně hůlkami. Omáčku servírujeme v malé mističce každému stolovníkovi zvlášť, aby si mohl jednotlivá sousta tempury sám namáčet.
Nigiri sushi | 50 minut | |
Yakisoba | 45 minut | |
Zaru Soba | 15 minut | |
Karaage | 30 minut | |
Maki sushi | 90 minut | |
Okonomiyaki | 30 minut | |
Kare Raisu - Japonské kuřecí kari | 120 minut | |
Hambagu - Japonský hamburger | 30 minut | |
Butaniku no Shogayaki | 30 minut | |
Tonkatsu | 45 minut | |
Smažené nudle s kuřecím masem | 45 minut | |
Korokke | 60 minut | |
Oden | 45 minut | |
Kuře Teriyaki | 30 minut | |
Omuraisu | 60 minut | |
Kuře Yakitori | 60 minut | |
Temari sushi | 50 minut | |
Nikujaga | 40 minut | |
Vegetariánské kari s kokosem | 40 minut | |
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží | 50 minut | |
Kuwayaki - Pikantní kuře | 20 minut | |
Jarní závitky | 50 minut | |
Poke bowl s rýží a tuňákem | 60 minut | |
Inari sushi (Inarizushi) | 60 minut | |
Butaniku To Kabocha - Dušená dýně s vepřovým masem | 60 minut | |
Buta Kimchi - Vepřový bůček s kimchi | 30 minut | |
Poke bowl s quinoa a tuňákem | 40 minut | |
Japonské smažené jarní závitky Harumaki | 50 minut | |
Gyudon | 30 minut | |
Sukiyaki | 30 minut | |
Buta no Kakuni | 180 minut | |
Oyakodon | 30 minut | |
Mabo Dofu | 30 minut |
Recenze na Heureka.cz pečlivě sledujeme a využíváme k optimalizaci našich služeb. |
obchod prima
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR