Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na středně velké kousky a vložíme do vhodné mísy.
|
|
|
|
Úplně vám postačí běžné kuchyňské potřeby. Smažit doporučujeme spíše na pánvi než ve fritéze - jednotlivé kousky se totiž někdy k fritovacímu koši přismaží.
Karaage, tedy kousky smaženého kuřecího masa, marinovaného v zázvoru a obaleného ve škrobu, se může jíst jak v teplé, tak ve studené podobě. Japonci si toto jídlo často připravují na cesty, do krabičky obento. Je to pokrm, který chutná téměř každému - velmi často je připravován také na recepcích, kde většinou jako první dojde. Fakt, že karaage je maso obalené ve škrobu, svědčí o jeho možném čínském původu. V Japonsku se totiž tradičně obaluje v panku nebo v tempuře. V každém případě je karaage tak dobré, že byste ho měli rozhodně vyzkoušet!
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na středně velké kousky a vložíme do vhodné mísy.
Čerstvý zázvor pečlivě zbavíme slupky nožem nebo škrabkou na brambory. Stejně tak si oloupeme stroužky česneku.
Zázvor i česnek nastrouháme, ideálně na japonském struhadle :-). Při strouhání zázvoru získáme hodně šťávy, které se rozhodně nezbavujeme, naopak ji přidáme do marinády.
Vezmeme si misku s nakrájeným kuřecím masem a přidáme do ní sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor a česnek.
Vše důkladně smícháme a v chladu marinujeme cca 3 hodiny.
Jakmile je maso marinované, jednoduše k němu přidáme škrob a promícháním v něm jednotlivé kousky kuřete se zázvorem a česnekem obalíme.
Poté kousky masa smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Než se kuřecí kousky osmaží, nakrájíme si jarní cibulku nebo zelený salát na kousky.
Smažené maso položíme na papírový ubrousek, abychom ho zbavili přebytečného tuku.
Servírujeme v misce nebo v hlubším talíři - jako podklad použijeme jarní cibulku či salát a navrch naskládáme kousky smaženého masa.
Karaage podáváme se sójovou omáčkou a můžeme zjemnit také japonskou majonézou. Konzumujeme ideálně hůlkami. Mňam!
Nigiri sushi | 50 minut | |
Yakisoba | 45 minut | |
Zaru Soba | 15 minut | |
Maki sushi | 90 minut | |
Okonomiyaki | 30 minut | |
Yasai Tempura - Zeleninová tempura | 45 minut | |
Kare Raisu - Japonské kuřecí kari | 120 minut | |
Hambagu - Japonský hamburger | 30 minut | |
Butaniku no Shogayaki | 30 minut | |
Tonkatsu | 45 minut | |
Smažené nudle s kuřecím masem | 45 minut | |
Korokke | 60 minut | |
Oden | 45 minut | |
Kuře Teriyaki | 30 minut | |
Omuraisu | 60 minut | |
Kuře Yakitori | 60 minut | |
Temari sushi | 50 minut | |
Nikujaga | 40 minut | |
Vegetariánské kari s kokosem | 40 minut | |
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží | 50 minut | |
Kuwayaki - Pikantní kuře | 20 minut | |
Jarní závitky | 50 minut | |
Poke bowl s rýží a tuňákem | 60 minut | |
Inari sushi (Inarizushi) | 60 minut | |
Butaniku To Kabocha - Dušená dýně s vepřovým masem | 60 minut | |
Buta Kimchi - Vepřový bůček s kimchi | 30 minut | |
Poke bowl s quinoa a tuňákem | 40 minut | |
Japonské smažené jarní závitky Harumaki | 50 minut | |
Gyudon | 30 minut | |
Sukiyaki | 30 minut | |
Buta no Kakuni | 180 minut | |
Oyakodon | 30 minut | |
Mabo Dofu | 30 minut |
Recenze na Heureka.cz pečlivě sledujeme a využíváme k optimalizaci našich služeb. |
obchod prima
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR