0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0,00 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Karaage

Hlavní jídla 3 hodiny marinování + 30 minut vaření porcí 2    Obtížnost 3

Ingredience

Co potřebujete doma

Úplně vám postačí běžné kuchyňské potřeby. Smažit doporučujeme spíše na pánvi než ve fritéze - jednotlivé kousky se totiž někdy k fritovacímu koši přismaží. 

O receptu

Karaage, tedy kousky smaženého kuřecího masa, marinovaného v zázvoru a obaleného ve škrobu, se může jíst jak v teplé, tak ve studené podobě. Japonci si toto jídlo často připravují na cesty, do krabičky obento. Je to pokrm, který chutná téměř každému - velmi často je připravován také na recepcích, kde většinou jako první dojde. Fakt, že karaage je maso obalené ve škrobu, svědčí o jeho možném čínském původu. V Japonsku se totiž tradičně obaluje v panku nebo v tempuře. V každém případě je karaage tak dobré, že byste ho měli rozhodně vyzkoušet!

Postup

1

Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na středně velké kousky a vložíme do vhodné mísy.

2

Čerstvý zázvor pečlivě zbavíme slupky nožem nebo škrabkou na brambory. Stejně tak si oloupeme stroužky česneku.

3

Zázvor i česnek nastrouháme, ideálně na japonském struhadle :-). Při strouhání zázvoru získáme hodně šťávy, které se rozhodně nezbavujeme, naopak ji přidáme do marinády.

4

Vezmeme si misku s nakrájeným kuřecím masem a přidáme do ní sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor a česnek.

5

Vše důkladně smícháme a v chladu marinujeme cca 3 hodiny.

6

Jakmile je maso marinované, jednoduše k němu přidáme škrob a promícháním v něm jednotlivé kousky kuřete se zázvorem a česnekem obalíme.
Poté kousky masa smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

7

Než se kuřecí kousky osmaží, nakrájíme si jarní cibulku nebo zelený salát na kousky.

8

Smažené maso položíme na papírový ubrousek, abychom ho zbavili přebytečného tuku.

9

Servírujeme v misce nebo v hlubším talíři - jako podklad použijeme jarní cibulku či salát a navrch naskládáme kousky smaženého masa.

10

Karaage podáváme se sójovou omáčkou a jíme ideálně hůlkami.

Další recepty z kategorie “Hlavní jídla”

Nigiri sushi 50 minut
Yakisoba 45 minut
Zaru Soba 15 minut
Maki sushi 90 minut
Okonomiyaki 30 minut
Yasai Tempura - Zeleninová tempura 45 minut
Japonské kuřecí kari 120 minut
Japonský hamburger 30 minut
Butaniku no Shogayaki 30 minut
Tonkatsu 45 minut
Smažené nudle s kuřecím masem 45 minut
Korokke 60 minut
Oden 45 minut
Kuře Teriyaki 30 minut
Omuraisu 60 minut
Kuře Yakitori 60 minut
Temari sushi 50 minut
Nikujaga 40 minut
Vegetariánské kari s kokosem 40 minut
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží 50 minut
Kuwayaki - Pikantní kuře 20 minut
Jarní závitky 50 minut
Poke bowl s rýží a tuňákem 60 minut
Inari sushi (Inarizushi) 60 minut

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze na Heureka.cz pečlivě sledujeme a využíváme k optimalizaci našich služeb.
Ověřený zákazník
100%
17. 10. 2021

  • rychlost, spolehlivost

Ověřený zákazník
100%
14. 10. 2021

Super obchod. Rychlé dodání a dobré zboží.

Ověřený zákazník
80%
12. 10. 2021

dodali co sem si objednal

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR