0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Karaage

Hlavní jídla 3 hodiny marinování + 30 minut vaření porcí 2    Obtížnost 3

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 2 stroužky česneku
  • 10 dkg čerstvého zázvoru
  • Škrob na obalení
  • Jarní cibulka nebo zelený salát na ozdobu
  • Rostlinný olej na smažení

Co potřebujete doma

Úplně vám postačí běžné kuchyňské potřeby. Smažit doporučujeme spíše na pánvi než ve fritéze - jednotlivé kousky se totiž někdy k fritovacímu koši přismaží. 

O receptu

Karaage, tedy kousky smaženého kuřecího masa, marinovaného v zázvoru a obaleného ve škrobu, se může jíst jak v teplé, tak ve studené podobě. Japonci si toto jídlo často připravují na cesty, do krabičky obento. Je to pokrm, který chutná téměř každému - velmi často je připravován také na recepcích, kde většinou jako první dojde. Fakt, že karaage je maso obalené ve škrobu, svědčí o jeho možném čínském původu. V Japonsku se totiž tradičně obaluje v panku nebo v tempuře. V každém případě je karaage tak dobré, že byste ho měli rozhodně vyzkoušet!

Postup

1

Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na středně velké kousky a vložíme do vhodné mísy.

2

Čerstvý zázvor pečlivě zbavíme slupky nožem nebo škrabkou na brambory. Stejně tak si oloupeme stroužky česneku.

3

Zázvor i česnek nastrouháme, ideálně na japonském struhadle :-). Při strouhání zázvoru získáme hodně šťávy, které se rozhodně nezbavujeme, naopak ji přidáme do marinády.

4

Vezmeme si misku s nakrájeným kuřecím masem a přidáme do ní sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor a česnek.

5

Vše důkladně smícháme a v chladu marinujeme cca 3 hodiny.

6

Jakmile je maso marinované, jednoduše k němu přidáme škrob a promícháním v něm jednotlivé kousky kuřete se zázvorem a česnekem obalíme.
Poté kousky masa smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

7

Než se kuřecí kousky osmaží, nakrájíme si jarní cibulku nebo zelený salát na kousky.

8

Smažené maso položíme na papírový ubrousek, abychom ho zbavili přebytečného tuku.

9

Servírujeme v misce nebo v hlubším talíři - jako podklad použijeme jarní cibulku či salát a navrch naskládáme kousky smaženého masa.

10

Karaage podáváme se sójovou omáčkou a jíme ideálně hůlkami.

Další recepty z kategorie “Hlavní jídla”

Nigiri sushi 50 minut
Yakisoba 45 minut
Zaru Soba 15 minut
Maki sushi 90 minut
Okonomiyaki 30 minut
Yasai Tempura 45 minut
Japonské kuřecí kari 120 minut
Japonský hamburger 30 minut
Butaniku no Shogayaki 30 minut
Tonkatsu 45 minut
Smažené nudle s kuřecím masem 45 minut
Korokke 60 minut
Oden 45 minut
Kuře Teriyaki 30 minut
Omuraisu 60 minut
Kuře Yakitori 60 minut
Temari sushi 50 minut
Nikujaga 40 minut
Vegetariánské kari s kokosem 40 minut
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží 50 minut
Kuwayaki - Pikantní kuře 20 minut
Jarní závitky 50 minut
Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR