Základem je směs pro přípravu obalovací směsi a zbytek už je hodně na vaší fantazii. Brambory a mrkev doporučujeme nevynechat, ale jinak záleží čistě na vaší chuti a apetitu :-).
|  |  |  |  | 
 
                            Pohodlně si vystačíme s běžnými kuchyňskými potřebami.
Přesná historie Tempury není známa, ale pravděpodobně je to jídlo původem z Holandska nebo Portugalska, které se v období Tokugawa, kdy byl příliv obchodníků a jezuitů na Kjúšú, dostalo do Japonska. V Japonsku tento pokrm zdomácněl a dnes patří k nejpopulárnějším pokrmům. Existují restaurace a také bufety specializované právě na tempuru.
Tempura se obvykle připravuje z bílých ryb a krevet, ale v současné době prudce stoupá oblíbenost Yasai Tempury, tedy zeleninové varianty. A právě proto si ji dnes připravíme i my. V yasai tempuře nesmí chybět brambora a mrkev, ostatní zeleniny jsou v podstatě volitelné. Největším fíglem při přípravě tempury je dodržení velkého rozdílu teploty – rozpáleného oleje versus ledového těstíčka. Při přípravě těstíčka se tak do vody přidávají i kostky ledu.
 
                            Základem je směs pro přípravu obalovací směsi a zbytek už je hodně na vaší fantazii. Brambory a mrkev doporučujeme nevynechat, ale jinak záleží čistě na vaší chuti a apetitu :-).
 
                            Brambory, mrkev, lilek, papriky, pórek i hlívu očistíme a nakrájíme na větší kousky / plátky.
 
                            Do odměřené obalovací směsi Tempurako přidáme vejce a co nejstudenější vodu.
 
                            Vidličkou pečlivě vymícháme v hladké těsto. V případě, že chceme zchladit teplotu těstíčka na maximum, přidáme pár kostek ledu.
 
                            Připravíme si vyšší hrnec či pánev, ve kterém rozpálíme dostatečné množství oleje. Plátek zeleniny ponoříme do připraveného těstíčka a ihned přesuneme do rozpáleného oleje a osmažíme. Doba smažení je poměrně krátká, těstíčko by mělo zůstat spíše světle zlatavé.
 
                            Pro chuťové zpestření můžeme připravit také jednoduchou omáčku - ve 200 ml vody svaříme 1/2 sáčku instantního vývaru dashi a přidáme na jemno nastrouhanou bílou ředkev. Dále už nevaříme a rovnou servírujeme.
 
                            Yasai tempuru podáváme na talíři či tácku a konzumujeme ideálně hůlkami. Omáčku servírujeme v malé mističce každému stolovníkovi zvlášť, aby si mohl jednotlivá sousta tempury sám namáčet.
| Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. | 
jsem spokojená ,rychlé dodání,dobrá komunikace s obchodem.
Výhodou je dostupnost a variabilita originálního japonského zboží za rozumnou cenu.
Rychlost doručení, výtečná komunikace obchodu.
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
					Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
				
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR