Tento recept opravdu není náročný na suroviny - kromě oblíbené zeleniny na salát je v podstatě potřeba jen maso, shio koji a sójovka.
|
|
|
|
Při přípravě kuřete v shio koji nepotřebujete žádné speciální kuchyňské náčiní. Skvěle si vystačíte se svou běžnou výbavou.
Kuře marinované v sójovce a shio koji vás naprosto dostane. Je jemné, měkoučké a téměř taje na jazyku.
A co že je to shio koji? Jedná se o pastu z bílé rýže, která je fermentovaná v soli a vodě. V Japonsku je využívaná opravdu všestranně - jako marináda, přírodní zvýrazňovač chuti a také jako změkčovadlo různých druhů mas. Díky fermentaci získá shio koji slanou, lehce nasládlou, unikátní chuť - zkrátka pro Japonce nezbytnou umami esenci.
Kuřecí vykostěná stehna naložená v marinádě shio koji stojí za vyzkoušení. Zachutnají totiž všem, od dětí až po gurmány s vytříbeným jazýčkem. A podobné to bude i s vepřovým nebo hovězím steakem - enzymy v shio koji maso zjemní a zkřehčí. Příprava navíc není vůbec složitá!
Tento recept opravdu není náročný na suroviny - kromě oblíbené zeleniny na salát je v podstatě potřeba jen maso, shio koji a sójovka.
Začneme masem. Horní kuřecí stehna vykostíme nebo pokud máme štěstí, seženeme už připravené stehenní řízky s kůží.
Do hrnečku dáme shio koji a lžíci sójovky a dobře promícháme. Kuřecí vykostěné maso opepříme.
Jednotlivé plátky masa důkladně potřeme a zalijeme připravenou marinádou a dáme do chladničky odležet. Minimálně 30 minut, ideálně 3 hodiny.
Jakmile dobíhá čas marinování, připravíme si vhodnou zapékací nádobu a papír na pečení.
Marinované plátky masa otřeme, aby na nich zůstalo minimum marinády. Ta by se mohla při pečení připalovat.
Maso vložíme do pekáčku s pečícím papírem a dáme péct - nejdříve na 180 ºC na klasické pečení a na posledních pár minut na horní grilování. Celkově řízky pečeme cca 30 až 35 minut.
Zatímco je maso v troubě, připravíme si přílohu - zeleninu a salát dle vlastní volby očistíme a nakrájíme. Můžeme ji i zakápnout oblíbenou zálivkou - my jsme použili japonský sezamový dresink.
Jakmile je maso upečené a na vrchu se díky grilu vytvořila křupavá kůžička, máme hotovo a můžeme servírovat.
Kuře v shio koji podáváme na vhodném talíři nebo tácku nakrájené na kousky a dozdobené připraveným salátem. Dobrou chuť!
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Vše proběhlo rychle a bez problémů
Za mě špičkový eshop, kvalitní zboží, rychlé vyřízení objednávky. Jsem dlouholetým zákazníkem, vím, že se na eshop susi.cz můžu spolehnout. Jsem maximálně spokojená
1*
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR