Jedeme na plný plyn. Většinu zboží máme skladem, takže vaši objednávku vyřídíme v nevídaném tempu. Nákupy nad 1 500 Kč vám doručíme zdarma skoro až do kuchyně!
0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Vývar dashi

Polévky 30 minut porcí 5    Obtížnost 1

Ingredience

Co potřebujete doma

Stačí běžné kuchyňské potřeby.

O receptu

Vývar dashi je základem většiny japonských polévek a omáček. Dá se koupit instantní (Dashi no moto), ale čerstvě udělaný je samozřejmě nejlepší. Typickými pokrmy, ve kterých je vývar dashi nezbytný, jsou například polévky miso, udon, oden, omáčky k nudlím, omáčky k tempuře... Lze v podstatě říci, že jakákoliv originální japonská polévka i omáčka dashi obsahuje. Hotový vývar uskladníme v uzavřené nádobě buď v chladničce (pokud ho plánujeme spotřebovat v kratším termínu) nebo v mrazáku.

Postup

1

Pro přípravu vlastního vývaru dashi si přiravíme 1 plát sušené řasy kombu, hrst sušeného tuňáka Katsuobushi a 1 litr studené vody.

2

Sušenou mořskou řasu nalámeme na menší kousky a dáme do hrnce se studenou vodou. Vaříme zhruba půl hodiny. Po půl hodině řasu z vody vyjmeme a vložíme místo ní do vody hoblinky Katsuobushi. Necháme jen projít varem a stáhneme z plotny.

3

Vývar scedíme přes plátýnko či cedník do vhodné nádoby a rovnou použijeme do zvoleného pokrmu, nebo po vychladnutí uskladníme v chladničce či mrazničce.

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR