0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Buta no Kakuni

Hlavní jídla 3 h dušení + 40 min. příprava porcí 3    Obtížnost 4

Ingredience

Co potřebujete doma

Při přípravě buta no kakuni si hravě vystačíte se svým běžným kuchyňským vybavením. 

O receptu

Buta no kakuni je pomalu dušený vepřový bůček. "Kakuni" znamená "kostka", bůček je nakrájený na charakteristické větší kousky ve tvaru kostky. V Japonsku je regionálním receptem oblasti Nagasaki. Jeho původ vychází z čínského pokrmu Dongpo Pork - během dynastie Ming a dynastie Song byla vytvořena obchodní cesta mezi čínskou Hangzou a japonským Kyushu. A právě v této době si Japonci domestikovali dušený bůček a přizpůsobili ho svým chuťovým pohárkům.

K bůčku se jako příloha skvěle hodí rýže nebo vařený pórek zalitý sezamovým dresingem. Buta no kakuni je velmi oblíbeným pokrmem v japonských hospodách izakaya a pokud se dodrží správná příprava, bůček se doslova rozplývá na jazyku. :-)

Postup

1

Ingrediencí k přípravě buta no kakuni není mnoho a příprava také není složitá, pouze chce čas. Pojďme se do toho pustit!

2

Začneme masem. Bůček vcelku z obou stran naklepeme a pak ho nakrájíme na kostky o velikosti zhruba 5 centimetrů. Kostky smažíme na pánvi na lžíci oleje dozlatova ze všech stran.

3

Zatímco se kostky opékají, nakrájíme si zázvor na plátky, jarní cibulku na zhruba 5 cm kousky a kousek pórku najemno. Zároveň smícháme 1 sáček dashi se 400 ml vody.

4

Opečené kostky masa vyjmeme z pánve, vysušíme papírovou utěrkou a vložíme do hlubšího hrnce. Přidáme jarní cibulku a polovinu nakrájeného zázvoru. Druhou část zázvoru a pórek použijeme později. Maso zalijeme připraveným vývarem dashi a dáme vařit. Během dušení doléváme vodu, pokud je potřeba. Maso vaříme ideálně alespoň 3 hodiny.

5

Jakmile je maso správně podušené, můžeme pokračovat - vejce uvaříme natvrdo.

6

Měkké maso vyjmeme z vývaru, osušíme utěrkou a přemístíme zpět na pánev. Přidáme sake, mirin, sójovku, zbytek zázvoru, cukr a jemně dokořeníme shichimi togarashi.

7

Jakmile se směs na pánvi začne vařit, snížíme teplotu a pánev zakryjeme alobalem. Pokračujeme ve vaření, dokud se tekutina nezredukuje.

8

Na závěr k masu přidáme oloupaná vejce natvrdo, aby nasákla chuť výpeku. A máme hotovo.

9

Buta no kakuni servírujeme v misce - naspod dáme bůček, na něj rozpůlené vejce a dozdobíme pórkem a chilli papričkou. Přidáme japonskou hořčici, která chuť masa dovede k dokonalosti. Přejeme dobrou chuť!

Další recepty z kategorie “Hlavní jídla”

Nigiri sushi 50 minut
Yakisoba 45 minut
Zaru Soba 15 minut
Karaage 30 minut
Maki sushi 90 minut
Okonomiyaki 30 minut
Yasai Tempura - Zeleninová tempura 45 minut
Kare Raisu - Japonské kuřecí kari 120 minut
Hambagu - Japonský hamburger 30 minut
Butaniku no Shogayaki 30 minut
Tonkatsu 45 minut
Smažené nudle s kuřecím masem 45 minut
Korokke 60 minut
Oden 45 minut
Kuře Teriyaki 30 minut
Omuraisu 60 minut
Kuře Yakitori 60 minut
Temari sushi 50 minut
Nikujaga 40 minut
Vegetariánské kari s kokosem 40 minut
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží 50 minut
Kuwayaki - Pikantní kuře 20 minut
Jarní závitky 50 minut
Poke bowl s rýží a tuňákem 60 minut
Inari sushi (Inarizushi) 60 minut
Butaniku To Kabocha - Dušená dýně s vepřovým masem 60 minut
Buta Kimchi - Vepřový bůček s kimchi 30 minut
Poke bowl s quinoa a tuňákem 40 minut
Japonské smažené jarní závitky Harumaki 50 minut
Gyudon 30 minut
Sukiyaki 30 minut
Oyakodon 30 minut
Mabo Dofu 30 minut
Kinoko no Hoiru Yaki - Houby dušené v alobalu 30 minut
Mazesoba 40 minut
Kinoko Ankake - Houby enoki a shimeji s omáčkou Ankake 30 minut
Katsu Kare - Japonské kari se smaženým řízkem 60 minut
Ebi Katsu Don - Miska rýže s krevetou a cibulovo-vaječnou omáčkou 40 minut
Gyoza - Japonské plněné knedlíčky 50 minut
Yaki Udon - Smažené nudle udon s masem a zeleninou 30 minut
Negiyaki - Japonská placka z jarní cibulky 20 minut
Onigiri - Japonský rýžový sendvič 50 minut
Tara to Daikon - Marinovaná treska s dušenou ředkví daikon 120 minut
Shabu Shabu 30 minut

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí.
Ověřený zákazník
23. 9. 2025

Pravidelně zde nakupuji k plné spokojenosti.

Ověřený zákazník
100%
20. 9. 2025

  • Všechno v pohodě.

Ověřený zákazník
100%
17. 9. 2025

Přehledné, vše dobře popsané, super ceny a super rychlé dodání. Vrátím se.

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR