0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Kuře Yakitori

Hlavní jídla 2 h marinování + 1 h příprava porcí 2    Obtížnost 4

Ingredience

Co potřebujete doma

Kromě běžných kuchyňských potřeb se budou hodit jehly nebo špejle na špízy a pokud se chcete vyhnout smažení na pánvi, tak také elektrický či zahradní gril.

O receptu

Yakitori, tedy kuřecí špíz, je nejpopulárnější japonské jídlo při venkovním grilování nebo také chuťovka v hospodách k pivu. Je oblíbené napříč všemi generacemi, často bývá k sehnání i ve stáncích jako pouliční jídlo. Skvěle se hodí také jako jídlo na cesty do krabiček obento.

Na přípravu Yakitori Japonci rádi zužitkují všechny části kuřete - vnitřnosti (srdíčka, žaludky, játra), maso i kůži. My jsme připravili dva základní druhy z kuřecího masa a z kuřecích jater a věříme, že vám opravdu zachutnají.

Postup

1

Ingredience máme připravené, tak směle do toho :-).

2

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky.

3

Kuřecí játra trochu pokrájíme a namočíme na 5 minut do studené vody či mléka.

4

Nakrájené kuřecí maso a nakrájená játra vložíme zvlášť do misek vhodných k marinování. Oba druhy mas zalijeme Yakitori marinádou a vložíme do chladničky na 2 hodiny marinovat.

5

Jakmile je maso marinované, jarní cibulku nakrájíme na kousky tak velké, aby šly pohodlně napichovat na jehlu.

6

Můžeme začít připravovat špízy. Připravujeme zvlášť špízy z masa a zvlášť z jater.

7

Maso vždy prokládáme jarní cibulkou.

8

Jakmile máme špízy připravené, můžeme začít grilovat či smažit.

9

Špízy grilujeme nebo smažíme na pánvi dozlatova za stálého potírání marinádou.

10

Pórek nakrájíme na drobná kolečka, využijeme jej jako přílohu.

11

Yakitori servírujeme na talíři či tácku společně s nakrájeným pórkem, citronem a špetkou shichimi togarashi.

Další recepty z kategorie “Hlavní jídla”

Nigiri sushi 50 minut
Yakisoba 45 minut
Zaru Soba 15 minut
Karaage 30 minut
Maki sushi 90 minut
Okonomiyaki 30 minut
Yasai Tempura - Zeleninová tempura 45 minut
Kare Raisu - Japonské kuřecí kari 120 minut
Hambagu - Japonský hamburger 30 minut
Butaniku no Shogayaki 30 minut
Tonkatsu 45 minut
Smažené nudle s kuřecím masem 45 minut
Korokke 60 minut
Oden 45 minut
Kuře Teriyaki 30 minut
Omuraisu 60 minut
Temari sushi 50 minut
Nikujaga 40 minut
Vegetariánské kari s kokosem 40 minut
Gomoku Takikomi Gohan – Kuře se zeleninou a rýží 50 minut
Kuwayaki - Pikantní kuře 20 minut
Jarní závitky 50 minut
Poke bowl s rýží a tuňákem 60 minut
Inari sushi (Inarizushi) 60 minut
Butaniku To Kabocha - Dušená dýně s vepřovým masem 60 minut
Buta Kimchi - Vepřový bůček s kimchi 30 minut
Poke bowl s quinoa a tuňákem 40 minut
Japonské smažené jarní závitky Harumaki 50 minut
Gyudon 30 minut
Sukiyaki 30 minut
Buta no Kakuni 180 minut
Oyakodon 30 minut
Mabo Dofu 30 minut
Kinoko no Hoiru Yaki - Houby dušené v alobalu 30 minut
Mazesoba 40 minut
Kinoko Ankake - Houby enoki a shimeji s omáčkou Ankake 30 minut
Katsu Kare - Japonské kari se smaženým řízkem 60 minut
Ebi Katsu Don - Miska rýže s krevetou a cibulovo-vaječnou omáčkou 40 minut
Gyoza - Japonské plněné knedlíčky 50 minut
Yaki Udon - Smažené nudle udon s masem a zeleninou 30 minut
Negiyaki - Japonská placka z jarní cibulky 20 minut
Onigiri - Japonský rýžový sendvič 50 minut
Tara to Daikon - Marinovaná treska s dušenou ředkví daikon 120 minut

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí.
Ověřený zákazník
60%
28. 4. 2025

  • Ok

Ověřený zákazník
100%
28. 4. 2025

Zboží mi přišlo velmi rychle a je nádherné, jsem nadšená, určitě to není můj poslední nákup.

Ověřený zákazník
100%
27. 4. 2025

Vždy bez problémů.

  • Vše O.K.

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR