Hlavní roli u tohoto pokrmu hraje vepřový bůček a zeleninový salát kimchi. Jako přílohu rozhodně doporučujeme bílou, ideálně kulatozrnnou, rýži.
|
|
|
|
|
Při přípravě Buta Kimchi si hravě vystačíte se svou běžnou kuchyňskou výbavou. Konzumovat však jako vždy doporučujeme hůlkami ;-).
My v Susi.cz předvídáme japonskému pokrmu Buta Kimchi zářnou budoucnost. A to nejen díky výborné chuti, ale také kvůli použití kvašené zeleniny kimchi, která se u nás momentálně těší nevídané přízni. Buta Kimchi je typickým pokrmem, který vás perfektně zahřeje a zasytí.
Kimchi je sice původem korejský pokrm, ale 70 % jeho vývozu z Koree do zahraničí směřuje do Japonska. A Japonci jej rádi konzumují právě například ve spojení s vepřovým bůčkem. Tento pokrm si oblíbí vyznavači zdravého životního stylu (bůček promine), ale i ti, kteří mají rádi tradiční japonské chutě. Ocení ho také všichni milovníci pikantních, pálivějších pokrmů.
Hlavní roli u tohoto pokrmu hraje vepřový bůček a zeleninový salát kimchi. Jako přílohu rozhodně doporučujeme bílou, ideálně kulatozrnnou, rýži.
Začneme s bůčkem. Ten je totiž potřeba upéct dopředu, ideálně předchozí den. Před pečením ho nezapomeneme osolit a můžeme přidat i své oblíbené koření.
Bůček pečeme trpělivě až doměkka. Upečený vychlazený bůček nakrájíme na tenčí plátky a zatím dáme stranou.
V den "D" jako první krok dáme vařit rýži. V rýžovaru je to snadné a rychlé. Rýži stačí řádně propláchnout, přidat správný poměr vody a zmáčknout start :-).
Teď je čas vrátit se k nakrájenému bůčku - vhodnou pánev necháme rozpálit a vložíme na ni jednotlivé plátky masa. Opékáme je z obou stran dokřupava. Můžeme zakápnout olejem, ale většinou to není potřeba.
Jakmile jsou plátky masa opečené, vyjmeme je z pánve a necháme stranou. Do stejné pánvičky kápneme olej, shrneme najemno nakrájenou cibuli a po chvilce česnek nakrájený na plátky. Osmahneme a přidáme lžičku dashi, lžičku miso pasty, sójovku a mirin.
A teď přichází na scénu kimchi. Směle ho přidáme do pánve k základu a společně směs prohříváme. Dle svého gusta dochutíme omáčkou kimuchi no moto (pozor, je ostřejší) a kořením shichimi togarashi.
Máme hotovo! Servírovat tedy budeme směs z pánve, rýži (která se nám mezitím uvařila) a plátky křupavého bůčku.
Podáváme v hlubší misce, do které nejdříve vložíme s kimchi, navrch přidáme plátky bůčku a dozdobíme čerstvou bylinkou. Do druhé misky naservírujeme uvařenou rýži, kterou posypeme černým sezamem. Nezbývá, než vám popřát dobrou chuť!
| Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Nemám zatím špatnou zkušenost s obchodem. Mohu v řele doporučit. <3
Vše v pořádku kvalitně zabaleno příště zas děkuji
Vše O.K.
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR