0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Tataki s wasabi omáčkou

Předkrmy Marinování 2 h, příprava 10 min. porcí 6    Obtížnost 2

Ingredience

Co potřebujete doma

Na přípravu tataki nepotřebujete žádné speciální náčiní. Hodit se ovšem bude řádně ostrý, ideálně japonský nůž.

O receptu

Tataki je oblíbený předkrm, který se velmi často podává i v luxusních sushi barech - pokud je připravený z tuňáka. Jeho varianta z hovězí svíčkové se podává jako předkrm v restauracích, kde se připravuje teppanyaki, protože se předpokládá vysoká kvalita hovězího masa. Tataki z hovězí svíčkové je velmi oblíbené také v USA, neboť plátek syrové hovězí svíčkové Američané často dávají také na nigiri sushi (zejména v oblasti okolo San Jose).
Tataki z tuňáka existuje celá řada variant. Někde se používá i česnek, někde obalují tuňáka v sezamu a narychlo jej v něm upraží. V Japonsku je tataki oblíbené všemi generacemi, má relativně dlouhou historii.
Tataki ze svíčkové lze připodobnit ke carpacciu, v Japonsku si ho oblíbila zejména mladá generace.

Postup

1

Připravujeme-li tataki z tuňáka, špalíček tuňáka nejprve necháme marinovat a pak zprudka opečeme ze všech stran. Po vychladnutí nakrájíme na tenké plátky.
Pokud připravujeme tataki z hovězí svíčkové, maso nejprve zmrazíme a poté nakrájíme také na co nejtenčí plátky. My jsme v tomto receptu zvolili variantu z hovězí svíčkové.

2

Začneme přípravou marinády. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno.

3

Z nastrouhaného zázvoru vymačkáme jen šťávu, dužinu nepoužijeme.

4

K zázvorové šťávě přidáme sake, mirin, olej a japonský pepř sansho no kono a promícháme. Marináda je hotova.

5

Do misky klademe vždy patro plátků svíčkové, které zalijeme připravenou marinádou, a takto postupujeme až do vyčerpání všech ingrediencí.

6

Obsah misky zatížíme a dáme do lednice marinovat alespoň na 2 hodiny, ideálně přes noc.

7

Připravíme wasabi omáčku - do misky vlijeme QP majonézu, wasabi pastu, mirin a sake.

8

Vše promísíme a řádně vymícháme do hladké omáčky.

9

K servírování máme tedy připravenou marinovanou svíčkovou a omáčku wasabi.

10

Tataki s wasabi omáčkou podáváme ideálně na tácku. Plátky hovězí svíčkové zakapeme wasabi omáčkou a je hotovo. Konzumujeme, jak jinak, jídelními hůlkami.

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR