Ingrediencí je opravdu málo, a přitom vás výsledný pokrm dostane svou typickou japonskou chutí i dokonale japonským vzhledem. Navíc ho, díky předpřipraveným koulím takoyaki, vykouzlíte během pár minut.
|
|
|
|
V Japonsku se takoyaki vyrábí a smaží ve speciální takoyaki formě - pánvi, která má na dně důlky, ve kterých se smažením a otáčením těsta dosáhne vytvarování pravidelných koulí. K přípravě je potřeba těstíčko podobné tempuře a vařená chobotnice.
Protože ale u nás tuto formu vlastní málokdo, je skvělé, že máme v nabídce mražené takoyaki koule, které hravě osmažíme v klasické fritéze nebo hlubší pánvi.
Takoyaki je spolu s okonomiyaki nejtypičtějším japonským streetfood pokrmem. Prodává se ve stáncích na tržištích, před chrámy nebo svatyněmi i na různých festivalech. Koule z jemného těstíčka s kousky vařené chobotnice, přelité omáčkou takoyaki a japonskou majonézou a posypané drcenou řasou spolu s katsuobushi jsou lahodné a zachutnají jako rychlá svačina i jako netradiční předkrm. Původně osacký pokrm se rychle rozšířil do celého Japonska a dopřát si ho můžete téměr v každé městské ulici.
Ingrediencí je opravdu málo, a přitom vás výsledný pokrm dostane svou typickou japonskou chutí i dokonale japonským vzhledem. Navíc ho, díky předpřipraveným koulím takoyaki, vykouzlíte během pár minut.
Pokud byste koule takoyaki chtěli vyrobit sami, těsto není složité - stačí hladká mouka, prášek do pečiva, vejce, sójovka, vývar dashi, jarní cibulka, nakládaný zázvor a kousky vařené chobotnice.
Protože je ale těsto řídké, bez formy na takoyaki v podstatě není možné při smažení docílit pravidelného tvaru koule - vznikla by vám nejspíš placka podobná lívanci.
Proto jsme nadšeně sáhli po mražených takoyaki, které jsou chuťově výborné a "domácí" koule skvěle nahradí. Do rozpáleného oleje ve fritéze nebo pánvi vložíme požadovaný počet koulí a smažíme přibližně 4 minuty, abychom si byli jistí, že jsou takoyaki horké i vevnitř.
K servírování se bude hodit jarní cibulka a zelený salát - obojí nakrájíme na proužky. Pokud nemáme drcenou řasu aonori, můžeme ji nahradit třeba nastříhanou řasou nori. Nesmí chybět katsuobushi, které dodá nejen chuť, ale i vizuální požitek.
Pak už zbývá jen japonská majonéza Kewpie nebo Kenko a lahodná omáčka takoyaki. Můžeme servírovat!
Na vhodný tácek nebo talířek navrstvíme salát s jarní cibulkou, navrch položíme osmažené koule takoyaki, bohatě pokapeme omáčkou takoyaki a majonézou a nakonec vše zasypeme vločkami katsuobushi a drcenou řasou. Pokrm jíme horký - vystydnout před strávníky většinou nikdy nestihne!
![]() |
Jude Dófu | 15 minut |
![]() |
Japonský předkrm z tofu | 10 minut |
![]() |
Tataki s wasabi omáčkou | 10 minut |
![]() |
Tori misoyaki | 20 minut |
![]() |
Ebi to Yasai no Gomaae – Krevety se zeleninou a sezamem | 20 minut |
![]() |
Plněné houby shiitake | 60 minut |
![]() |
Gomoku Yasai irini – Japonská dušená zelenina | 50 minut |
![]() |
Nasu No Miso Itame - Restovaný lilek s miso | 20 minut |
![]() |
Daikon no Nimono - Vařená ředkev daikon | 70 minut |
![]() |
Tamagoyaki - Japonská vaječná omeleta | 15 minut |
![]() |
Nattó s rýží, vejcem a kimchi | 30 minut |
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Objednané zboží přišlo brzy a perfektně zabalené. Určitě doporučuji !
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR