0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Tori misoyaki

Předkrmy 1 h marinování + 20 min. příprava porcí 4    Obtížnost 3

Ingredience

Co potřebujete doma

Pro přípravu tori misoyaki si vystačíte s běžnou kuchyňskou výbavou.

O receptu

V Japonsku je miso velmi populární. Nejen do polévek, ale také k nakládání masa nebo například k zálivkám na saláty - miso má tedy v Japonsku mnohem všestrannější použití, než je běžně známé u nás. Důvodem je především vysoká ceněnost misa pro jeho nezanedbatelný podíl bílkovin.

Tori misoyaki se v Japonsku podává v restauracích jako jeden z pokrmů celého menu. U nás může být servírováno buď v menším množství jako předkrm, nebo také jako hlavní chod. Tori misoyaki se výborně hodí také do krabiček obento jako jídlo na cesty. Děti tento pokrm jednoznačně milují.

Postup

1

Pokud miso toriyaki připravíme ze čtyř kuřecích prsou, hravě poslouží jako hlavní chod. Nebo prsa rozkrájejte na menší kousky a využijte jako předkrm pro větší společnost.

2

Kuřecí prsa naklepeme tupou stranou nože a vložíme do misky vhodné k marinování.

3

Pro přípravu marinády dáme do jiné misky miso pastu, sake, mirin a sójovou omáčku.

4

Všechny ingredience marinády vymícháme do hladké omáčky.

5

Kuřecí prsa důkladně potřeme připravenou marinádou z obou stran a dáme na alespoň 1 hodinu marinovat do chladničky.

6

Jakmile jsou kuřecí prsa dostatečně marinovaná, 8 až 10 minut je buď grilujeme nebo opékáme na pánvi.

7

Hotové maso nakrájíme na nudličky a servírujeme ozdobené shisem či bazalkou, plátkem citronu, případně čili papričkou.

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR