0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Daikon no Nimono - Vařená ředkev daikon

Předkrmy 10 minut příprava + 60 minut vaření porcí 4    Obtížnost 2

Ingredience

Co potřebujete doma

Na přípravu japonské dušené ředkve nebudete potřebovat žádné speciální kuchyňské nářadí.

O receptu

Daikon no Nimono se v Japonsku servíruje hlavně v zimě, a to proto, že daikon je považován za zimní zeleninu. Je jedním z japonských typických hospodských pokrmů, ale připravuje se i v domácnostech - Japonci si daikon rádi dávají třeba i k snídani. Pokud je jedním z předkrmů, nejlépe se hodí do menu se smaženými pokrmy nebo rýží.  

My tento pokrm zbožňujeme kdykoliv v chladnějším počasí, protože příjemně zahřeje a zasytí. Pomalým dušením dostává ředkev nasládlou chuť a má jemnou konzistenci, která vás dostane.

Zajímavostí je způsob krájení ředkve.Tzv. mentori technika spočívá v tom, že se uhladí okraje kousků zeleniny tak, aby neměly ostré hrany. Díky tomu je vyšší pravděpodobnost, že se jednotlivé kousky při vaření nerozpadnou a jejich tvar zůstane oku lahodící. Mentori krájení se v Japonsku hojně využívá při dušení ředkve, mrkve i brambor.

Postup

1

Surovin není moc a stejně tak příprava je velmi jednoduchá. Tím víc vás překvapí, jak moc vám "obyčejná" ředkev zachutná.

2

Nejdříve si připravíme vývar dashi. Nejjednodušší je použít instantní variantu, kterou stačí rozmíchat s vodou v poměru uvedeném na balení.

3

Ředkev daikon oloupeme a nakrájíme na zhruba centrimetrové plátky.

4

Zázvor také oloupeme a nakrájíme - tentokrát však na tenké plátky.

5

Tím je úvodní příprava hotová a můžeme jít na vaření - do hrnce vložíme daikon a zázvor a přidáme kardamon s badyánem, sójovku a mirin a samozřejmě vývar dashi. 

6

Dusíme 60 minut a protože ředkev musí být v průběhu vaření celá pod vodou, během varu doléváme vodu.

7

Než se nám ředkev dodusí, uvaříme si vejce klasicky natvrdo a po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na poloviny nebo na čtvrtiny.

8

Jakmile je ředkev příjemně měkká, máme hotovo. Daikon no Nimono servírujeme v hlubší misce - několik plátků řekdve zalijeme vývarem a posypeme oblíbenou bylinkou nebo jarní cibulkou. Vejce nabídneme na talířku zvlášť a stejně tak japonskou hořčici, která pokrm krásně dochutí. Nezbývá, než popřát dobrou chuť!

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí.
Ověřený zákazník
100%
27. 2. 2024

Vřele doporučuji spokojenost

  • Vše v pořádku spokojenost
  • Žádná

Ověřený zákazník
100%
27. 2. 2024

  • Velikost sortimentu
  • Doba doruceni

Ověřený zákazník
100%
25. 2. 2024

Spokojenost jako vždy.

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR