Vážení zákazníci, z preventivních důvodů jsme bohužel nuceni dočasně uzavřít provoz našeho kamenného i internetového obchodu. Nové objednávky v tuto chvíli nepřijímáme, ohledně vyřízení otevřených objednávek vás budeme kontaktovat. Děkujeme za pochopení a těšíme se, že brzy budeme opět doručovat japonské dobroty do vašich kuchyní. Tým Susi.cz.
0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Japonský předkrm z tofu

Předkrmy 10 minut porcí 2    Obtížnost 1

Ingredience

Co potřebujete doma

Hravě si vystačíte s vaším kuchyňským vybavením.

O receptu

V Japonsku je obvyklé servírovat více chodů v rámci jednoho menu. My tuto úpravu Tofu nazýváme jako "předkrmovou", nicméně v Japonsku se podává současně s dalšími chody. Kompletní menu se v Japonsku označuje jako teishoku.

Japonské předkrmové tofu směle vyzkoušejte i jako zdravou variantu snídaně nebo svačiny. Najdete v něm nové spojení chutí, které vám ozvláštní vaše pravidelné snídaňové menu.

Postup

1

Už při pohledu na ingredience srdce milovníka zdravé stravy zaplesá :-).

2

Začneme tím, že jarní cibulku nakrájíme na velmi jemné proužky.

3

Zázvor oloupeme na nastrouháme na jemném struhadle.

4

1/2 kostky tofu vychází na jednu porci předkrmu. Tofu nekrájíme, v celku ho umístíme do misky a navrch navrstvíme jarní cibulku a zázvor. Jako třešničku na dortu použijeme hoblinky sušeného tuňáka, kterými pokrm posypeme.

5

Nakonec vše pokapeme sójovou omáčkou a můžeme podávat.

6

Předkrmové tofu jíme buď hůlkami nebo lžící.

7

Alternativou servírování předkrmového tofu je nakrájení tofu na středně velké kousky a položení společně s cibulkou, zázvorem a katsuobushi na delší tácek či talíř. Sójová omáčka je pak jako příloha v samostatné mističce. 

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR