Jedeme na plný plyn. Většinu zboží máme skladem, takže vaši objednávku vyřídíme v nevídaném tempu. Nákupy nad 1 500 Kč vám doručíme zdarma skoro až do kuchyně!
0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Gomoku Yasai irini – Japonská dušená zelenina

Předkrmy 50 minut porcí 4    Obtížnost 2

Ingredience

Co potřebujete doma

Na přípravu Gomoku Yasai irini si hravě vystačíte se svojí kuchyňskou sbírkou.

O receptu

Gomoku Yasai irini, tedy dušená zelenina v japonském stylu, je vynikající netradiční přílohou, svačinkou, chuťovkou, předkrmem - prostě chutnou součástí jakéhokoliv menu. Při použití zeleninového vývaru je čistě bezmasá, potěší tedy i ty, kteří masitým pokrmům neholdují.

Příprava Gomoku Yasai irini je, jako u většiny japonských pokrmů, snadná a zvládne ji i méně zkušený kuchař. Pokud tedy tápete, čím ozvláštnit jídelníček, doporučujeme vyzkoušet!

Postup

1

Nejdříve, dokonce den předem - přes noc, si namočíme houby shiitake do studené vody, kam přidáme jednu polévkovou lžíci cukru krupice. Houby díky tomu krásně zvláční a získají jemně nasládlou chuť. Druhý den slijeme namočené houby. Pozor, 100 ml vody si schováme na pozdější použití! Z osušených hub odřízneme nožičky a kloboučky rozkrojíme na čtvrtiny.

2

Bambusové výhonky přivedeme k varu v malém množství vody, následně rychle propláchneme ve studené vodě, aby se dále nevařily, a přecedíme. Výhonky překrojíme na středně velké kousky - ani ne malé, ani ne příliš velké, zkrátka akorát do úst. Cukrové lusky očistíme a spaříme v horké vodě.

3

Mrkev a černý kořen oloupeme a nakrájíme na středně velké kousky. Černý kořen můžeme nahradit pastiňákem, který sice není tak zdravotně prospěšný, ale chuťově kořen docela dobře zastoupí.

4

Ve vhodné pánvi rozehřejeme sezamový olej, přidáme mrkev, černý kořen a bambusové výhonky a společně opékáme. Po chvilce vložíme houby a krátce osmažíme.

5

Do směsi přilijeme vývar - zeleninový nebo kuřecí - a nezapomeneme také na 100 ml vody z namočených hub! Vše společně přivedeme k varu a odstraníme pěnu. Do vřící zeleniny přidáme 5 polévkových lžici Wok omáčky a společně provaříme na středním ohni zhruba 5 minut. Teď nastal správný čas přidat k zelenině i bílé fazole. Jakmile je vývar z poloviny vyvařený, zbývá vložit lusky cukrového hrášku a máme hotovo.

6

A to je vše. Gomoku Yasai irini servírujeme v misce nebo hlubším talíři a konzumujeme samozřejmě ideálně hůlkami :-).

Další recepty z kategorie “Předkrmy”

Jude Dófu 15 minut
Japonský předkrm z tofu 10 minut
Tataki s wasabi omáčkou 10 minut
Tori misoyaki 20 minut
Ebi to Yasai no Gomaae – Krevety se zeleninou a sezamem 20 minut
Plněné houby shiitake 60 minut
Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR