0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Polévka Miso s houbami shiitake a smaženým tofu

Polévky 30 min. namočení hub + 20 min. příprava porcí 4    Obtížnost 2

Ingredience

Co potřebujete doma

K přípravě polévky Miso nepotřebujete žádné speciální kuchyňské vybavení.

O receptu

Miso je nejtradičnější a nejvíce konzumovaná japonská polévka, jejíchž variant existuje skutečně nespočet. Jejím základem je vždy miso, pasta ze sojových bobů, a rybí vývar dashi, který můžete snadno zakoupit v instatní podobě. Miso může být bílé (shiro miso) nebo červené (aka miso), liší se od sebe poměrem pasty ze sojových bobů a mleté rýže. Je v podstatě jedno, které miso pro polévku zvolíte, my jsme v tomto případě zvolili miso shiro.

Postup

1

Miso polévka nebývá na ingredience nijak náročná. V tomto případě nám přípravu velmi usnadní hotové smažené tofu Aburaage, které však není vždy snadno k dostání.

2

Smažené tofu si však můžeme připravit i sami - klasické tofu osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostky, které opatrně obalíme v hladké mouce. Pak vložíme do rozpáleného oleje, kde smažíme přibližně 2 minuty, dokud tofu nezíská křupavou krustičku.

3

Mezitím nezapomeneme namočit houby shiitake, aby změkly. Stačit by měla půlhodinka.

4

Máme tedy smažené tofu (buď koupené nebo připravené) a hlavičky hub shiitake, které před vařením pokrájíme na menší kousky.

5

Do hrnce se studenou vodou hned přidáme nakrájené houby a 2 čajové lžičky instantního vývaru dashi a dáme vařit. 

6

Jakmile teplota vody dosáhne cca 70 stupňů, přidáme pastu miso shiro a necháme rozpustit. Miso by nemělo projít varem, vypneme tedy při teplotě 90 stupňů Celsia. Nakonec do polévky přidáme smažené tofu a již nevaříme.

7

A je hotovo! Polévku miso servírujeme v misce a konzumujeme lžící, nebo ji jednoduše pijeme.

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR