Ingrediencí není mnoho a přesto vás tento recept nadchne plnou chutí a bohatě vás zasytí.
Polévky | 20 min. příprava + 1 h vaření | porcí 3 | Obtížnost 3 |
K přípravě Tori Ramen nepotřebujete žádné speciální kuchyňské nádobí. Na servírování se bude hodit hlubší polévková miska a aby byl pocit z japonského jídla dokonalý, samozřejmě hůlky :-).
Ramen bezesporu patří mezi nejznámější a nejoblíbenější japonské pokrmy. Existuje nespočet variant, které se liší použitými surovinami, typem nudlí i oblastí, ze které daný recept pochází. Tradiční ramen se připravuje se silným vývar z kostí. Vývar se má vařit až 16 hodin a v japonských restauracích mistr kuchař sám osobně vybírá kosti, ze kterých ramen připraví.
My jsme si však pro vás dnes připravili jednodušší variantu ramenu, která osloví kuchařské začátečníky, ale i všechny ostatní - je totiž snadná a rychlá na přípravu a zároveň výtečně chutná.
Pusťte se s námi do Tori Ramen neboli kuřecího ramenu!
Ingrediencí není mnoho a přesto vás tento recept nadchne plnou chutí a bohatě vás zasytí.
Na přípravu vývaru budeme potřebovat kuřecí křídla, zázvor, česnek a šalotku nebo jarní cibulku. Pokud máme třeba zamražený hotový vývar, můžeme samozřejmě použít ten - jen je dobré do něj přidat zázvor a česnek.
Do hrnce s vodou dáme vařit nejdříve jen kuřecí křídla. Jakmile začnou vřít, začneme sítkem sbírat pěnu a tuk. Pokračujeme po celou dobu, kdy se pěna bude na povrchu srážet.
Pak přidáme česnek, zázvor nakrájený na plátky a pokrájenou jarní cibulku nebo šalotku. Vaříme přiklopené 40 minut.
Uvařená křídla vyjmeme a vývar přecedíme do čistého hrnce. K vývaru dolijeme trochu vody (která se vyvařila) a ochutíme sójovou omáčkou, sake, mirinem, solí a sezamovým olejem. Necháme na mírném plameni svařit.
Nudle ramen uvaříme podle návodu. Chceme-li ušetřit čas, můžeme použít již předvařené nudle, které jsou hotové raz dva.
Kuřecí křídla obereme a pokrájíme na kousky. V případě, že máme čerstvé sójové klíčky, spaříme je vřící vodou. Pokud máme sterilované, pouze slijeme nálev.
Máme připraveno a můžeme servírovat! Do hluboké misky nejprve vložíme nudle ramen, na ně navrstvíme kuřecí maso, bohatě zalijeme dochuceným vývarem a dozdobíme sójovými klíčky a syrovou cibulkou. Konzumujeme ideálně jídelními hůlkami.
Polévka miso s wakame a tofu | 20 minut | |
Udon se smaženým tofu, houbami shiitake a křepelčími vejci | 30 minut | |
Vývar dashi | 30 minut | |
Japonská zeleninová polévka | 60 minut | |
Polévka Miso s houbami shiitake a smaženým tofu | 20 minut | |
Yuzu Ramen | 20 minut | |
Miso ramen s vepřovým bůčkem | 180 minut | |
Ebi Fry Udon - Polévka udon s křupavou krevetou | 35 minut | |
Ichiraku Naruto Ramen - Ramen s kuřecím masem a kamaboko | 55 minut | |
Kake Udon - Rychlé nudle udon v dashi polévce | 30 minut |
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Rychlost,kvalita,profesionální přístup,dobrá komunikace s obchodem,ochota
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR