Pokud se divíte, že na přípravu této polévky je zapotřebí jen těchto pár surovin, můžeme vás uklidnit. Je to skutečně tak a přitom výsledkem je chutná polévka, která zasytí i zahřeje. Pro oživení je možné přidat také trochu čerstvé jarní cibulky.
Polévky | 20 minut (+10 minut namočení řasy) | porcí 2 | Obtížnost 1 |
Příprava této polévky je velmi jednoduchá a určitě si vystačíte s vaší běžnou kuchyňskou výbavou.
Miso je nejtradičnější a nejvíce konzumovaná japonská polévka, jejíchž variant existuje skutečně nespočet. Jejím základem je vždy miso, pasta ze sojových bobů, a rybí vývar dashi, který můžete snadno zakoupit v instatní podobě. Miso může být bílé (miso shiro) nebo červené (aka miso), liší se od sebe poměrem pasty ze sojových bobů a mleté rýže. Je v podstatě jedno, které miso pro polévku zvolíte, my jsme v tomto případě zvolili miso shiro.
Kombinace miso pasty a dashi vývaru je sama o sobě chuťově výrazná. Proto stačí přidat trochu mořské řasy a jemné tofu a velmi jednoduchá (a přitom chutná) varianta miso polévky je na světě.
Pokud se divíte, že na přípravu této polévky je zapotřebí jen těchto pár surovin, můžeme vás uklidnit. Je to skutečně tak a přitom výsledkem je chutná polévka, která zasytí i zahřeje. Pro oživení je možné přidat také trochu čerstvé jarní cibulky.
Začneme tím, že zhruba na 10 minut namočíme sušenou řasu wakame do vody, aby zvláčněla.
Tofu nakrájíme na kostičky. Pokud je tofu měkkčí, nic se neděje, kostičky sice nebudou tak úhledné, ale na chuťovém zážitku to nic nezmění :-).
Dáme vařit vodu, do které hned vmícháme instantní vývar dashi a předem namočenou řasu wakame. Společně vše prohříváme. Jakmile teplota vody dosáhne cca 70 stupňů, přidáme pastu miso shiro a necháme ji rozpustit.
Ohříváme až do teploty 90 stupňů Celsia, ale pak hned vařič vypneme, protože Miso by nemělo projít varem. Nakonec do (již vypnuté) polévky přidáme tofu.
A je hotovo. Polévku miso servírujeme v misce a konzumujeme lžící nebo ji jednoduše pijeme. Přejem vám dobrou chuť!
Udon se smaženým tofu, houbami shiitake a křepelčími vejci | 30 minut | |
Vývar dashi | 30 minut | |
Japonská zeleninová polévka | 60 minut | |
Polévka Miso s houbami shiitake a smaženým tofu | 20 minut | |
Tori ramen - Kuřecí ramen | 60 minut | |
Yuzu Ramen | 20 minut | |
Miso ramen s vepřovým bůčkem | 180 minut | |
Ebi Fry Udon - Polévka udon s křupavou krevetou | 35 minut | |
Ichiraku Naruto Ramen - Ramen s kuřecím masem a kamaboko | 55 minut | |
Kake Udon - Rychlé nudle udon v dashi polévce | 30 minut |
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
rychle vyřízeno, vše v pořádku
Rychle dodani.Nakupuji pravidelne.
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR