Jedeme na plný plyn. Většinu zboží máme skladem, takže vaši objednávku vyřídíme v nevídaném tempu. Nákupy nad 1 500 Kč vám doručíme zdarma skoro až do kuchyně!
0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Udon se smaženým tofu, houbami shiitake a křepelčími vejci

Polévky 30 minut porcí 4    Obtížnost 3

Co potřebujete doma

Stačí běžné kuchyňské potřeby, pokud si ale chcete recept vychutnat tradičně jako typický Japonec, doporučujeme udon servírovat v japonské keramické misce s jídelními hůlkami.

O receptu

Udon je velice populární nudlové jídlo, které Japonci nejraději jedí v chladnějším počasí pro zahřátí. My jsme ho zařadili mezi polévky, ale je tak syté, že vás bohatě obslouží i na oběd či večeři. Existuje nespočet variací udonu, lišících se podle oblasti a místních surovin. Základem udonu jsou ale vždy pšeničné nudle udon a vývar dashi. Zajímavostí je, že Japonci při konzumaci udonu velmi hlasitě srkají. Důvodem je fakt, že se do sebe snaží dostat udon co nejvíce horký, což jim umožňuje právě srkání.

Postup

1

Už při pohledu na ingredience se nám sbíhají sliny :-). Příprava je navíc tak jednoduchá, že ji hravě zvládne i kuchařský začátečník.

2

Začneme tím, že alespoň na 10 minut namočíme houby shiitake do vody, aby zvláčněly, a křepelčí vejce uvaříme natvrdo. Pak dáme vařit vodu na nudle a uvaříme je dle návodu na balení. Doba varu se liší dle značky, ale obecně platí, že nudle by po uvaření měly být spíš tužší než příliš měkké.

3

Všechny zbývající suroviny začneme krájet na tenčí proužky a mezitím připravíme vývar: do studené vody přidáme houby shiitake, vývar dashi, cukr, sůl, sake i sojovou omáčku a jednoduše vše svaříme.

4

Z vývaru vyjmeme houby, které také nakrájíme na plátky. Vajíčka oloupeme na přepůlíme.

5

Máme tedy uvařené nudle udon, připravený vývar a ostatní ingredience nakrájené.

6

Do misky vložíme jednu porci nudlí udon, přidáme 1/4 l vývaru a nahoru navrstvíme zbývající suroviny - syrový nakrájený pórek a jarní cibulku, nakrájené tofu, nakrájené uvařené houby a jedno přepůlené křepelčí vejce.

7

A máme hotovo. Udon s křepelčími vejci, tofu a houbami shiitake nejlépe chutná z typické japonské misky a s jídelními hůlkami :-).

Další recepty z kategorie “Polévky”

Polévka miso s wakame a tofu 20 minut
Vývar dashi 30 minut
Japonská zeleninová polévka 60 minut
Polévka Miso s houbami shiitake a smaženým tofu 20 minut
Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR