0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Japonská zeleninová polévka

Polévky 60 minut porcí 4    Obtížnost 3

Ingredience

Co potřebujete doma

Bohatě si vystačíte s běžnou kuchyňskou výbavou.

O receptu

Polévka dokáže zázraky. V zimě zahřeje, v létě je lehkou večeří či obědem, po vydařené oslavě pomůže ke srovnání tělesných funkcí :-). Zkusme tentokrát zeleninovou polévkou s příchutí Japonska!

Postup

1

Pokud nemáme v zásobě čistý zeleninový vývar a chceme se vyhnout použití bujonu, začneme uvařením vývaru: samozřejmě platí, že čím silnější, tím lepší, a čím déle jej povaříme, tím bude jeho chuť výraznější. Zvolíme klasickou vývarovou zeleninu, tedy cibuli, mrkev, celer, petržel a stroužek česneku - kdo chce, může přidat i kousek pórku, kapusty nebo například kedlubny. Jakmile je vývar dostatečně provařený, scedíme jej a dáme stranou pro pozdější použití.

2

Než se pustíme do čehokoliv dalšího, namočíme si hlavičky hub shiitake, aby změkly. Měla by jim na to postačit půlhodinka.

3

Ředkev, mrkev a houby shiitake nakrájíme na tenčí plátky. Jarní cibulku pokrájíme šikmo na zhruba 2,5 cm kousky a tofu nakrájíme na kostičky. Ve vhodném hrnci rozehřejeme olej a zlehka na něm osmahneme mrkev s ředkví a shiitake.

4

Zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme sójovou omáčku a cukr a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a zvolna polévku dusíme zhruba 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Pokud se na povrchu tvoří pěna, sbíráme ji.

5

K jedné polévkové lžíci bramborového škrobu přidáme dvě lžíce vody a vymícháme společně do hladké konzistence. Pak škrob opatrně přidáme do polévky a zamícháme. Přidáme nakrájené tofu a jarní cibulku a opět přivedeme k varu.

6

Dochutíme sezamovým olejem a je hotovo! Pokud toužíte po nějaké zavářce, doporučujeme nočky či ravioly, které k této polévce skvěle pasují.

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR