0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Vaří Japonci z mraženého?

Na tuto otázku nutno odpovědět, že pokud nemusí, tak ne. Rozhodně raději sáhnou po čerstvých surovinách. I v Japonsku se mražené zboží samozřejmě prodává, ale zdaleka ne tolik, jako u nás.

Význam zmražování japonských surovin

Na druhou stranu, pokud si například my v Evropě chceme dopřát autentické japonské potraviny, není možné je dovážet čerstvé. Jediná možnost je právě zamražení. A že by nám bez něj mnoho pochutin chybělo! Pomysleme třeba na výtečné boby edamame, zázračné natto nebo famózní taštičky gyoza. Nemluvě o táccích s porcemi ryb na sushi...

Ryby a mořské plody

Skutečné umění sushi v Japonsku klade důraz nejen na správné uvaření kvalitní rýže, ale také na dokonalou přípravu a nakrájení ryb. Tácky se sushi topy jsou připravovány přímo na lodi, ze které se ryby loví, a jsou ihned šokově zmrazovány. Při správném transportu a skladování je mražený tácek mnohdy lepší než čerstvé ryby. U nich totiž neznáme jejich původ, cestovní podmínky ani způsob jejich uchování před prodejem.

Mnohé ze zmražených ryb jsou navíc předem připraveny způsobem, který bychom v běžných podmínkách sami nezvládli. Například takové krevety. Krevety je nutno vykuchat, uvařit a dál? V Japonsku se žehlí speciální žehličkou, aby byly placaté a na válečku rýže se nekroutily.

Nebo úhoř unagi. Před zmražením je marinovaný a grilovaný. I v Japonsku se v obchodech prodává už namarinovaný a připravený ke konzumaci.

A co třeba chobotnice? Je doměkka uvařená a nakrájená na plátky vhodné velikosti.

Sushi správně připravené ingredience sluší

Bezchybná příprava všech surovin je pro umění sushi nezbytnou podmínkou. Říka se, že správný mistr sushi se učí sushi připravovat celých 30 let. To je doba, za kterou se naučí správně kuchat, krájet a vybírat ideální kousky na výrobu.

Tím, že si koupíme ryby a mořské plody již připravené (a tedy v našem přípradě zmražené), ušetříme 30 let kuchařských zkušeností! :-)

Související kategorie produktů
Doprava zdarma od 1500 Kč Doprava zdarma od 1500 Kč
99 % zákazníků doporučuje 99 % zákazníků doporučuje
Prodejna v Michli Prodejna v Michli
3 000 výdejních míst 3 000 výdejních míst

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí.
Ověřený zákazník
80%
10. 4. 2024

Vse v poradku krome ryzovaru, ten schorel po peti minutach uzivani, budu samozrejme reklamovat, ale za to obchod nemůže, neni výrobce.

Ověřený zákazník
100%
27. 3. 2024

  • rychlost a výborně zabalené křehké zboží

Ověřený zákazník
100%
25. 3. 2024

  • Rád nakupuji v tomto obchodu. Mají široký výběr, který se neustále rozšiřuje. Kvalitně zabalené zboží a rychlé dodávky.

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR