Hlavní surovinou je krabí nebo surimi maso, doplněné zeleninou. Ostatní ingredience slouží k přípravě krémové zálivky.
|
|
|
|
Při přípravě tohoto japonského salátu si hravě vystačíte se svou běžnou kuchyňskou výbavou.
Japonský salát Kani je velmi oblíbený nejen v Japonsku, ale také v amerických sushi barech. Je barevný, krémový, křupavý a skvěle se hodí jako letní hlavní chod nebo jako netradiční příloha. Říká se mu také salát kanikama nebo salát surimi.
Ideálně se připravuje z trhaného krabího masa, které je ale velmi často nahrazováno surimi tyčinkami. Po nich jsme při přípravě sáhli i my a nelitujeme - salát ze surimi je plnohodnotný, osvěžující a lahodný.
Hlavní surovinou je krabí nebo surimi maso, doplněné zeleninou. Ostatní ingredience slouží k přípravě krémové zálivky.
Začneme s přípravou surimi tyčinek. Maso ručně nebo vidličkou natrháme na menší kousky. Nemusí být jeden jako druhý, jen ne příliš dlouhé, ať se salát dobře konzumuje.
Jakmile máme krabí maso natrhané, salátovou okurku omyjeme a nakrájíme na proužky. Salát polníček propláchneme vodou a z kukuřice slijeme nálev.
Teď se vrhneme na zálivku - připravíme si majonézu, omáčku ponzu, sójovku a sezam.
Vše v uvedeném poměru vymícháme metličkou v hladký krémový dresink.
Krabí maso, okurku, kukuřici a polníček smícháme ve větší míse a přidáme připravenou zálivku. Jemně promícháme.
A máme hotovo! Japonský salát Kani servírujeme ve vhodné misce a konzumujeme ideálně hůlkami. :-)
![]() |
Japonský kuřecí salát | 30 minut |
![]() |
Salát s fazolemi adzuki | 40 minut |
![]() |
Hijiki no Nimono - Salát z mořských řas Hijiki | 60 minut |
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Rychlost dodání.
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR