Připravíme si na pracovní linku všechny ingredience, které budeme potřebovat.
Saláty | 30 minut | porcí 2 | Obtížnost 2 |
Není potřeba žádné speciální náčiní, bohatě si vystačíte s vlastní kuchyňskou sbírkou.
Tento vynikající kuřecí salát patří (spíše než do tradiční) do moderní japonské fusion kuchyně. Je velmi oblíbený mezi mladými Japonci, může se podávat jako součást celého menu nebo také samostatně jako hlavní pokrm. Sezamová zálivka ve spojení s kuřecím masem je skutečně lahodná a salát jistě oceníte nejen v parných letních dnech.
Připravíme si na pracovní linku všechny ingredience, které budeme potřebovat.
Jako první připravíme kuřecí prsa, která naklepeme a osmažíme na troše rostlinného oleje z obou stran.
Mezitím si nakrájíme jarní cibulku.
Jakmile je maso osmažené, také ho nakrájíme na menší kostky.
Kuřecí kousky smícháme s připravenou jarní cibulkou.
Bílý sezam opražíme na sucho na pánvi za stálého míchání, až se z něj začne uvolňovat typická vůně.
Opražený sezam přesypeme do japonské misky suribachi, která je doplněna dřevěnou paličkou a používá se na drcení koření. Paličkou třeme sezam o vroubky misky tak, aby se uvolnilo co nejvíce aroma.
Do menší misky nalijeme sójovou omáčku, přidáme rozdrcený sezam, 5 lžic majonézy QP, 1 lžíci sake, 1 lžíci octu sushisu a pár kapek sezamového oleje. Zálivku vymícháme do hladka.
A máme téměř hotovo! Servírujeme ideálně v misce - dospod rozvrstvíme listy salátu, na ně položíme kuřecí nudličky s jarní cibulkou a vše dostatečně zalijeme sezamovou zálivkou.
Salát s fazolemi adzuki | 40 minut | |
Hijiki no Nimono - Salát z mořských řas Hijiki | 60 minut |
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Jako vždy, naprostá spokojenost
Rychle dodani.Siroky sortiment.Vzdy velka spokojenost.
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR