0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Salát s fazolemi adzuki

Saláty 6 h namočení fazolí + 40 minut příprava porcí 2    Obtížnost 2

Ingredience

Co potřebujete doma

K přípravě tohoto salátu nepotřebujete žádné speciální kuchyňské náčiní.

O receptu

Salát s fazolemi adzuki je aromatický salát, který je vhodný například jako lehký oběd či večeře. Je plný bílkoviny z fazolí a lahodné chuti sezamových semínek. Fazole adzuki jsou v Japonsku velmi populární, po sóje se jedná o nejčastěji připravovanou luštěninu. Mají lehce oříškovou chuť a patří k nejlépe stravitelným luštěninám. Tento recept navíc ocení i ti, kteří neholdují masu.

Postup

1

Začneme fazolemi Adzuki, které 6 hodin před vařením namočíme do vody. Následně je vaříme zhruba 35 minut do měkka.

2

Na sucho na pánvi opražíme sezamová semínka. Jejich vůně provoní celou kuchyň!

3

Hlívu ústřičnou orestujeme na malém množství olivového oleje. Pro ozvláštnění můžeme použít i olej kokosový.

4

Rajčata, papriku i sušená rajčata pokrájíme na proužky a spolu s polníčkem, osmaženou hlívou a uvařenými fazolemi vložíme do salátové mísy.

5

Přidáme sezamová semínka, osolíme, opepříme a zakápneme pár kapkami sezamového oleje. Nezapomeneme na hrubozrnnou hořcici, pečlivě promícháme a můžeme servírovat.

Další recepty z kategorie “Saláty”

Japonský kuřecí salát 30 minut
Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR