Jednoduché ingredience slibují jednoduché vaření. Kromě rychlosti přípravy se japonský bramborový salát oproti českému liší i konzistencí a chutí.
|
|
|
|
|
Na přípravu japonského bramborového salátu nepotřebujete žádné speciální kuchyňské náčiní.
Na tradiční český vánoční bramborový salát nedá větština domácností dopustit a každá má ten svůj nejoblíbenější recept. Mimo Vánoce se ale fantazii meze nekladou! Vyzkoušejte třeba tuhle japonskou verzi - brambory a některé další ingredience má stejné, ale vyznačuje se jasně japonskou chuťovou stopou.
I v Japonsku existuje víc variant bramborových salátů. My jsme vybrali tu, která podle nás zaboduje i u zatvrzelých vyznavačů české klasiky.
Jednoduché ingredience slibují jednoduché vaření. Kromě rychlosti přípravy se japonský bramborový salát oproti českému liší i konzistencí a chutí.
Začneme bramborami. Nevaříme je ve slupce, ale pečlivě je oloupeme škrabkou nebo ostrým nožem.
Oloupané brambory nakrájíme a dáme vařit doměkka v osolené vodě.
Vařit dáme i slepičí vejce. Uvaříme je natvrdo, stejně jako u české verze salátu.
Salátovou okurku důkladně omyjeme nebo oloupeme a po celé délce ji zbavíme jádřince, aby zůstala jen "sušší" část. Tu nakrájíme na malé půlměsíčky.
Tím však s okurkou nekončíme. Pokrájené kousky ponoříme do studené vody, přidáme půl lžičky soli a necháme okurku asi 10 minut "louhovat", aby se zbavila přebytečné tekutiny.
Mrkev oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Jarní cibulku očistíme a čtvrtku červené cibule oloupeme - obě je pak nakrájíme najemno.
A jdeme na zálivku. Japonskou majonézu jednoduše vymícháme dohladka s japonskou hořčicí a rýžovým octem.
Mezitím se nám uvařily brambory i vejce. Brambory slijeme a rozmačkáme. Nemusí být vysloveně "na kaši", ale měly by být mačkané, ne krájené. Vejce oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
A máme téměř hotovo! Okurku slijeme, osušíme utěrkou a přidáme ji do velké mísy k ostatním ingrediencím. Vše jemně promícháme s připravenou zálivkou. Hotový salát můžeme hned podávat, nebo nechat chvíli uležet a dochladnout.
Japonský bramborový salát podáváme jako přílohu nebo klidně jako samostatný pokrm. Nebo ho přidáme na oblíbené chlebíčky či jednohubky - v každém případě můžeme očekávat jen samé pochvaly!
![]() |
Japonský kuřecí salát | 30 minut |
![]() |
Salát s fazolemi adzuki | 40 minut |
![]() |
Hijiki no Nimono - Salát z mořských řas Hijiki | 60 minut |
![]() |
Japonský krabí salát Kani | 20 minut |
| Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
U dárkového předmětu za 3 tis očekávám více než potrhaný igelitový obal (v neporušené obálce - tedy věc obchodu, nikoliv dopravy... :( )
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR