Japonsko není Indie. Koření se používá málo a s mírou. Japonci mají rádi pepř, který často míchají se solí, přidávají ho do citrusové hmoty z yuzu nebo kabosu, dělají směs koření pepře a papriček. Významné místo má sezam, který se praží nebo rozmělňuje ve speciálních keramických miskách, používaných místo hmoždíře. Sezam má úžasné aroma, a proto se často používá do salátů nebo zálivek opražený na rozpálené pánvi a potom nasekaný nožem najemno. Ze sezamu se dělá vynikající sezamový olej, který, když se smíchá s chilli papričkami, se přidává také do nudlových pokrmů.
Původ kurkumy se prý připisuje Okinawě, ale nemusí to být pravda. Jisté je, že základní nakládaná zelenina japonské kuchyně je takuan: bílá ředkev daikon naložená v nálevu z octa, cukru a kurkumy. A tento recept přivezl do Japonska korejský mnich tohoto jména. Proto je takuan (někdy též takuwan) základem buddhistické stravy dodnes, ale je to zároveň snad nejrozšířenější nakládaná zelenina v Japonsku vůbec.
Japonci milují přírodní chutě, a proto koření používají především ke zdůraznění chutě základních surovin. Je přesně stanovené, jaké koření se k čemu používá a nedělají se s ním žádné experimenty. V naší nabídce koření proto naleznete především japonský pepř (Sansho no Kona), různé varianty sezamu a také Shichimi Togarashi, jedinečnou japonskou směs sedmi koření, která se používá zejména do marinád.
Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí. |
Rychlost,kvalita,profesionální přístup,dobrá komunikace s obchodem,ochota
Michelská 55 14100 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522
Michelská 55
14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E
Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR