0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Pár slov o japonských nudlích

Japonci nudle milují...

... a to v jakoukoliv denní či noční hodinu. Když se vytížení pánové v noci vrací z práce, rozhodně se zastaví u stánku s nudlemi. A když se do nich pustí, nezapomenou při konzumaci velmi hlasitě srkat. Aby byl totiž požitek dokonalý, musí do úst dostat opravdu horké nudle - proto si je jen nad miskou přidržují hůlkami a vytváří tak nepřetržitý proud mezi miskou a ústy.

Srkání je tak hlasité, že když jdete nočním tichým Tokiem, podle hlasitosti srkání hned poznáte, kde je nádraží - právě tam se nachází nejvíc nudlových stánků!

Udon, ramen nebo soba?

Nudle udon, tloušťkou podobné makarónům, jsou často připravovány s kouskem vepřového, vajíčkem, houbami a čerstvě nasekanou jarní cibulkou. Základem nudlí udon je pšeničná mouka.

Nudle ramen se připravují ve speciální polévce, jejímž základem je silný vývar z kostí. Vývar se má vařit až 16 hodin a mistr kuchař sám osobně vybírá kosti, ze kterých ramen připraví. Říká se, že nejlepší ramen nudle jsou z Hokkaida. A je až neuvěřitelné, že většina kvalitních restaurací si ramen skutečně dováží právě až z japonského Hokkaida. 

Pro pohankové nudle soba je nejproslulejší oblast v prefektuře Oita na ostrově Kjúšú. Tady se z pohanky dělá i čaj, kterým se zapíjejí jednotlivé chody.  Nudle soba jsou tenčí než udon a obsahují výrazný podíl pohankové mouky. Pohanka je velmi žádaná pro svůj vysoký obsah rutinu, který zvyšuje pružnost cév a žil. Nudle soba se připravují jak horké, tak také studené, což oceníte například v létě.

Dalším typem japonských nudlí jsou nudle somen - tenké pšeničné nudle, která mají Japonci nejraději s omáčkou Tsuyu. Somen ale skvěle využijete i jako nudle zavářkové nebo do zeleninových a masových směsí.

V japonské kuchyni se samozřejmě hojně využívají i nudle rýžové a nudle skleněné, které mají tu výhodu, že neobsahují lepek.

V naší nabídce najdete také zajímavou japonskou specialitu - nudle připravené z hlízy konnyaku. Jsou extrémně nízkokalorické a při přípravě se nerozvaří. Nemají téměř žádnou chuť, díky čemuž naopak velmi dobře vstřebají jakékoliv ochucení. Vyzkoušejte nudle konnyaku a shirataki se špenátem, dýní či mrkví nebo sáhněte po neochucených a popusťte uzdu své fantazii. :-)

Japonci nudle nejčastěji konzumují buď smažené s různými variantami masových a zeleninových směsí, či s typickými japonskými omáčkami, nebo ve vydatných vývarech, tedy jako polévky. Nejproslulejší japonská ramen a udon bistra si na dlouhé přípravě vývaru zakládají, ale přesto se dnes dají objevit i kvalitní instantní nudlové polévky a také polévkové základy, které přípravu horkých nudlových polévek značně usnadní.

Ať už dáváte přednost nudlím ramen, udon, soba nebo jiným, kdo jednou originální recept s japonskými nudlemi ochutnal, nemohl mu nepropadnout. 

 

Související kategorie produktů
Doprava zdarma od 1500 Kč Doprava zdarma od 1500 Kč
99 % zákazníků doporučuje 99 % zákazníků doporučuje
Prodejna v Michli Prodejna v Michli
3 000 výdejních míst 3 000 výdejních míst

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí.
Ověřený zákazník
100%
27. 3. 2024

  • rychlost a výborně zabalené křehké zboží

Ověřený zákazník
100%
25. 3. 2024

  • Rád nakupuji v tomto obchodu. Mají široký výběr, který se neustále rozšiřuje. Kvalitně zabalené zboží a rychlé dodávky.

Ověřený zákazník
100%
24. 3. 2024

zboží přišlo poškozené, přinesl jsem do prodejny, bez problémů a hned provedli výměnu konvice za jinou, spokojenost,děkuji

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR