0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

O japonských polévkách

Víte, že instantní nudlové polévky vznikly v Japonsku? Vynalezl je počátkem sedmdesátých let Momofuku Andó, zakladatel společnosti Nissin.

Misoshiru a suimono

Vzhledem k tomu, že v Japonsku jsou ramen či udon s vývarem chápány jako hlavní jídla, za polévky v pravém slova smyslu jsou vnímány v podstatě jen misoshiru a suimono. Bez misoshiru si žádný Japonec nedovede představit byť jeden jediný den. Starší generace dokonce vyžaduje misoshiru třikrát denně. Říká se, že po misoshiru jídlo báječně slehne a dobře se tráví.

Suimono v překladu znamená "věc k srkání" a jedná se o čistý vývar s trochou zeleniny a stonkem bylinky uvnitř, například japonské petržele mitsuba nebo yuzu. Přísad v suimono je obecně málo, bývají však pečlivě nakrájené do líbivých tvarů. Suimono by vždy mělo být servírováno v misce, aby dostálo svého názvu a mohlo se popíjet.

Protože Japonci mají "jen dvě" varianty klasických polévek, jsou zcela u vytržení z naší bramboračky, gulášovky, kulajdy, hrachovky nebo čočkové. Vydatná česká polévka 100% vykouzlí slastný úsměv u každého japonského turisty!

Cup noodles

Jak už jsme uvedli v úvodu, za instatní nudlové polévky vděčíme japonské společnosti Nissin. Různé druhy jejích Cup noodles postupně dobyly celý svět a samozřejmě nemohou chybět ani v naší nabídce. Instatní nudle v kelímku vás nadchnou jednoduchou a rychlou přípravou, ale zároveň překvapí lahodnou chutí, kterou budete těžko hledat u běžných čínských instantních nudlových polévek.

Pokud jste fanouškem Cup noodles a plánujete výlet do Japonska, doporučujeme cestovatelský itinerář oživit zajímavou atrakcí - návštěvou interaktivního Muzea instantních nudlí v Ósace nebo v Yokohamě.

Ramen / Udon

Ramen je silný vývar s nudlemi, doplněný různými dalšími surovinami, například vajíčkem, masem, zelenou cibulkou, řasou nori, houbami či bambusovými výhonky. V různých regionech Japonska existují rozličné varianty ramenu. Na severním ostrově Hokkaidó je populární ramen ochucený misem a ozdobený kukuřicí a klíčky. Ostrov Kjúšú má zase svou slavnou variantu Hakata ramen podle oblasti Hakata ve městě Fukuoka. Je krémově zbarvený, častou ingrediencí jsou houby, nakládaný zázvor a nakládané bylinky karashi takana.

Podle použitého typu nudlí se rozlišují hlavní dva typy ramenu - ramen udon z tlustších pšeničných nudlí a ramen soba z tenčích pohankových nudlí. Druhů ramenu existuje skutečně nespočet, v každém případě se však jedná o věhlasný japonský pokrm, který v posledních letech získává popularitu i v České republice. Pokud jste pravý japonský ramen ještě neochutnali, určitě doporučujeme to napravit. Navíc si ho můžete relativně snadno připravit i v domácích podmínkách!

 

 

 

 

Související kategorie produktů
Doprava zdarma od 1500 Kč Doprava zdarma od 1500 Kč
99 % zákazníků doporučuje 99 % zákazníků doporučuje
Prodejna v Michli Prodejna v Michli
3 000 výdejních míst 3 000 výdejních míst

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí.
Ověřený zákazník
80%
10. 4. 2024

Vse v poradku krome ryzovaru, ten schorel po peti minutach uzivani, budu samozrejme reklamovat, ale za to obchod nemůže, neni výrobce.

Ověřený zákazník
100%
27. 3. 2024

  • rychlost a výborně zabalené křehké zboží

Ověřený zákazník
100%
25. 3. 2024

  • Rád nakupuji v tomto obchodu. Mají široký výběr, který se neustále rozšiřuje. Kvalitně zabalené zboží a rychlé dodávky.

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR