0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Nakládání zeleniny má velkou tradici i v Asii

Nejen u nás si potrpíme na různé druhy nakládané zeleniny

Nakládání zeleniny má v Japonsku i v dalších východoasijských zemích velmi dlouhou tradici. Například první zmínky o proslulém korejském kimchi se objevily už zhruba před 3 000 lety v čínské poezii. Tehdejší kimchi však chutnalo jinak než dnešní - chilli papričky, které kimchi dodávají jeho nezaměnitelnou pikantní chuť a červenou barvu, se do Koreje dostaly až v 17. století.

Kimchi je v Koreji každodenním, avšak zároveň i vysoce ceněným jídlem.  V roce 2013 se dokonce zapsalo na listinu nehmotného dědictví UNESCO. Hlavní ingredience tvoří zelí, bílá ředkev, jarní cibulka a kořenicí pasta vyrobená z korejského chilli, zázvoru, česneku a rybí omáčky. Obsahuje velké množství vlákniny a vitamínů.

Nakládaná zelenina v japonském jídelníčku

Ani v Japonsku na stole nesmí vedle hlavního jídla chybět drobná mistička s nakládanou zeleninou, v japonštině tsukemono. Oproti korejskému kimchi  japonská nakládaná zelenina nebývá tak ostrá.

Nakládaná ředkev takuan chutná mírně sladce. Nejenže je ředkev takuan plná vitamínů, ale navíc její jasně žlutá barva každé jídlo přímo rozzáří.

Směs zeleniny zvaná fukujin zuke zase vizuálně na první pohled připomíná korejské kimchi, není však pikantní. Fukujin zuke se velmi dobře chuťově doplňuje s japonským kari. Název "fukudžinzuke" odkazuje na v Japonsku velmi populární "sedmero bůžků štěstí". Zpravidla tato zeleninová směs obsahuje sedm druhů zeleniny, například bílou ředkev, lilek, zázvor či lotosový kořen.

Nakládanou zeleninu můžeme využít i jako zajímavou surovinu pro přípravu sushi. Do maki můžete směle přidat například japonskou nakládanou okurku (dokonce v různých barvách), ředkev takuan, tykev kanpyo a také nakládanou houbu shiitake. Ať už jíme sushi s jakoukoli náplní, kromě sójovky a wasabi při servírování samozřejmě nesmí chybět tenké plátky nakládaného zázvoru.

Přivítejte různé varianty japonské nakládané zeleniny i ve vašem menu!

 

Související kategorie produktů
Doprava zdarma od 1500 Kč Doprava zdarma od 1500 Kč
99 % zákazníků doporučuje 99 % zákazníků doporučuje
Prodejna v Michli Prodejna v Michli
3 000 výdejních míst 3 000 výdejních míst

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí.
Ověřený zákazník
100%
27. 3. 2024

  • rychlost a výborně zabalené křehké zboží

Ověřený zákazník
100%
25. 3. 2024

  • Rád nakupuji v tomto obchodu. Mají široký výběr, který se neustále rozšiřuje. Kvalitně zabalené zboží a rychlé dodávky.

Ověřený zákazník
100%
24. 3. 2024

zboží přišlo poškozené, přinesl jsem do prodejny, bez problémů a hned provedli výměnu konvice za jinou, spokojenost,děkuji

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR