0 0 Kč
Produkty v košíku
Celkem s DPH 0 Kč

Rádi vám s výběrem pomůžeme info@susi.cz

Mořské řasy v japonské kuchyni

Všechny dary moře jsou japonskému srdci blízké... a mezi základní poživatiny patří mořské řasy.

Nori

Většina lidí si pod pojmem mořská řasa představí právě řasy Nori, a to nejčastěji jako nezbytnou ingredienci při přípravě maki sushi. Nori však nabízí víc. Je to jedna z nejvíce používaných mořských řas. Po staletí lidem sloužila jako přírodní obal, který uchovával potraviny déle čerstvé. Je výživná a všestranná, mnohým japonským pokrmům dodává jedinečnou chuť i texturu. 

Kombu

Kombu je základem chuti mnoha japonských jídel. Nejlepší její exempláře najdeme u pobřeží ostrova Hokkaido. Je tlustá, vysoká a plná chuti. Používá se spíše jako zvýrazňovač chuti, než jako přímý předmět spotřeby. Je základem  pro vývar dashi, který se vyrábí buď jen z kombu, nebo z kombu a katsuobushi nebo pouze z katsuo.  Dashi se následně přidává do omáček, do polévek a k dochucování různých pokrmů. Kombu se také používá při přípravě rýže na sushi - jednoduše se kus řasy přidá do vody, ve které se rýže připravuje. Stejně tak se kombu využívá k připravu závitků, které se konzumují v novoročním menu. Je často plněna rybou a dochucena kyselým nálevem.

Kombu je řasa velmi nevzhledná, krystalizuje na ní mořská sůl a tak se mnohým kupujícím zdá, že je řasa plesnivá. Opak je pravdou, čím více je řasa pokryta bílou vrstvou, tím je hodnotnější. 

Wakame

Mořské řasy Wakame jsou velmi oblíbenou mořskou zeleninou. Používají se nejčastěji na přípravu všemožných typů salátů, pomazánek a také polévek, například miso shiro. Legendární wakame salát si už získal i pěknou řádku Evropanů.

Hijiki

Další "salátovou" řasou je řasa Hijiki. Nemá takovou plnost jako Wakame, ale výborně chutná například v kombinaci s mrkví. Stejně jako Wakame je velmi oblíbená a používá se zejména do salátů a masových či zeleninových směsí.

Japonci mají rádi řasy v podobě salátů nebo na posypání rýžových či nudlových jídel. Říká se, že právě řasám vděčí Japonci za kvalitní vlasy. To může být pravda, ale také nemusí :-). Jisté je, že díky vysokému obsah jódu v mořských darech nemají Japonci obvykle potíže s poruchami štítné žlázy.

Související kategorie produktů
Doprava zdarma od 1500 Kč Doprava zdarma od 1500 Kč
99 % zákazníků doporučuje 99 % zákazníků doporučuje
Prodejna v Michli Prodejna v Michli
3 000 výdejních míst 3 000 výdejních míst

Na vaší spokojenosti nám záleží

Recenze pečlivě sledujeme. Zveřejňujeme pouze hodnocení od našich zákazníků viz Ověřování recenzí.
Ověřený zákazník
80%
10. 4. 2024

Vse v poradku krome ryzovaru, ten schorel po peti minutach uzivani, budu samozrejme reklamovat, ale za to obchod nemůže, neni výrobce.

Ověřený zákazník
100%
27. 3. 2024

  • rychlost a výborně zabalené křehké zboží

Ověřený zákazník
100%
25. 3. 2024

  • Rád nakupuji v tomto obchodu. Mají široký výběr, který se neustále rozšiřuje. Kvalitně zabalené zboží a rychlé dodávky.

Hana Trading s.r.o.

Michelská 55 14100 Praha 4

zapsaná v obchodním rejstříku vedeném MS v Praze, oddíl C, vložka 92522

Prodejna

Michelská 55 14100 Praha 4
GPS: 50°3'2.711"N, 14°27'31.403"E

Zásilkovny

Zboží si můžete vyzvednout v Zásilkovnách po celé ČR